torstai 19. toukokuuta 2016

Haastamalla horjutetaan ja kiusataan



Vihreät vaihtavat komentajaa ensi vuonna. Heillä on sääntö, että kolmen puheenjohtajakauden jälkeen pitää puheenjohtajan siirtyä sivuun ja uuden valittaman jatkajaksi. Timo Soini tätä naureskelee plokissaan otsikolla ”TYPERYYDEN YLISTYS”. Typeryydellä hän tarkoittaa siis vihreitä ja heidän typeriä sääntöjään. Seuraavan plokinsa ”Haastamalla horjutetaan – punavihreät kyykkäsivät” päivänpoliittisessa päästössään hän tuo esille sellaista vyörytystä, että ehkä Perussuomalaisillakin voisi olla aika pohtia, josko puheenjohtajuutta vähän tuorestettaisiin.

On merkillistä, miten vasta vuoden hallitusvastuussa olevan puolueen puheenjohtaja, ministeri, haukkuu ja irvailee kahta pikkupuoluetta, Vihreitä ja Vasemmistoliittoa. Tai ehkä ei, kun nimittäin gallupeissa Vihreät näyttivät Persuille takavaloja ja Vasemmistoliittokin saattaa pian mennä vasemmalta ohi. Kai paniikki oman puolueen syöksyn oikenemattomuudesta saa aikaan vastahyökkäysreaktion. Persupomo Soinilla on ollut tapana ilkkua ja kiusata muita puolueita. Oppositiossa ollessa hallituspuolueita, tekivät ne mitä tahansa, hallituksessa ollessa oppositiopuolueita. Jytkyn jälkeen on pieniä puolueita ollut hyvä retorisoida ”takiaispuolueiksi”. Kiusaamisen suhteen mies ja nainen mitataan, oli kyseessä työpaikkakiusaaminen, työtoverin tai alaisen terrorisointi tai poliittinen halventava retoriikka. Pienempänsä kiusaamisessa se kunnia tai kunniattomuus varsinkin mitataan.

Nyt plokissaan hän muistelee Vasemmistoliiton hallituksessa oloa Fortumin sähköverkkoja myytäessä. ”Olivat kuulemma vastaan – vailla vaikutusta”, totesi Soini. Soinin luulisi ammattipoliitikkona tietävän Paavo Arhinmäen olleen hallituksessa se, joka ainoana vastusti. Ja hän sai tiedon myynnistä saman päivän aamuna, kun talouspoliittisen ministerineuvoston piti asia päättää. Valmisteluaikaa ei tarkoituksella jätetty. Vain jokunen henkilö, mm. Jyrki Katainen ja Jan Vapaavuori (kok), Lauri Ihalainen (sd) sekä Pekka Haavisto (vihr) päätti, ettei Fortumin verkot ole enää ”strategista omistusta” ja yhtiö sai myyntiluvan. Kuulemma -sanaa käyttämällä Soini nonsaleeraa Arhinmäen vastustuksen pelkäksi kuulopuheeksi eikä faktaksi. Kai hänen Soinin mielestä olisi pitänyt jättääkin hallitus tuolloin. Toisaalta hän ilkkuu Vihreitä siitä, kun ydinvoimasta tehtiin hallituskysymys ja kun tahto ei mennyt läpi, lähdettiin hallituksesta, joka soinilaisessa näkemyksessä oli vastuun pakenemista.

Soini toteaa plokinsa lopuksi: ”Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit, turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi… Ja tarjotaan lohduksi jouhimatotikkari. Luonnonmukainen lohtu.”

”Fillarikommunismi”. Hassu termi. Fillarin päälle joutaisi kyllä Timokin, mutta vaan taitaa ministeri-Audin musta nahkainen takapenkki olla suloisempi paikka. Ymmärrän kyllä, ettei Soini ole polkupyöräilyn innokkaimpia puolestapuhujia. Mutta saattaa polkupyöräilyn edistäminen kyllä olla hallituksen kaavailemien teitten yksityistämisen kannaltakin huono juttu (yhtiöittäminen = ennen pitkää yksityistäminen).

Tästä pääseekin suoraan asiaan ”tuhoisat tietullit”. Soini on hallituksessa, joka nimenomaan yrittää ajaa tietulleja. Hänen hallituksensa se on yhtiöittämässä teitä ja väyliä. Miten voi olla hallituksessa, joka ajaa tietulleja, mutta samalla vastustaa niitä? Onkohan se eri asia kuin se, kun Arhinmäki vastusti Fortumin sähköverkkojen myyntiä, joka sittemmin oikeasti osoittautui onnettomaksi päätökseksi.

”Pakolliset kasvisruokapäivät”. Soinille voisi kyllä hyvinkin suositella vähän enemmän kasvisruokapäiviä. Hänen sydämensä jouduttiin tahdistamaan uudelleen pari vuotta sitten. Ohitusleikkaus lienee myös tulevan tuossa tuokiossa. Lihan kasvatus on myös melkoisen kuluttavaa ja hiilidioksidipitoista teollisuutta. Kasvisruokien lisääminen globaalisti olisi paitsi terveydellisesti, myös ruokataloudellisesti varsin hyödyllistä.

”Turkistarhauksen tuhoamisvimma”. Soini lienee yrittävän tässä joukoilleen osoittaa turkistarhaiskujen tekijät aina Vihreisiin ja Vasemmistoliittoon kuuluviksi. Vihervassarit ovat epäilyttäviä, joten ilman muuta he ovat turkistarhausanarkistejakin. Monet varmasti näin uskovatkin.

”Pakkopaitafeminismi”. Innovatiivinen termi tämäkin. Olen kuullut telaketjufeministeistä, jotka lienevät ajattelevan, että mitä joku miespuolinen tahansa sanookin tai tekee, on se naisen sortamista. Onkohan pakkopaitafeministi sellainen, että kun häntä estetään tuomasta asiaansa esiin, tämä alkaa huutaa ”They're coming to take me away ho hoo hi hii ha haa!”

"Kotiäitien kyykyttäminen" Ketkä haluavat kyykyttää? Vihreät ja vassarit? Tämä kyykyttämisen lopettamisvaade lienee kyllä linjassa päivähoitomaksujen korottamisen ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamisen kanssa, joista hallitus on päättänyt. Soini sanoo kunnioittavan kotiäitejä ja haluavansa, että ”perheiden valinnanvapauteen ja itsemääräämisoikeuteen ei kajota”. Valinnanvapaus tosin jää sanahelinäksi, kun kotiäitiydestä tulee monille ainoa vaihtoehto. Ymmärrän, että Soini hartaana katolilaisena arvostaa kotiäitiyttä. Sehän on oikein raamatullista. Ei äidin kuulu olla kodin ulkopuolella töissä, äidin kuuluu olla kuin Neitsyt Maria lapsi sylissään eteerisen näköisenä. Kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti