torstai 21. huhtikuuta 2016

Yhteiskunnan hyväksymät iilimadot joukossamme




Jumalauta, saatana, perkele ja helvetti! Ja liuta muita. Nämä ovat tyypillisiä voimasanoja tiukassa paikassa. Nämä ja se yleisin, jota tässä en mainitse, ovat nykyisin lähinnä puheenparren apusanoja ja välimerkkejä. Kirosanat ovat menettäneet tehonsa. Mutta on todellisiakin kirosanoja, sellaisia, joita ei juuri kukaan uskalla sanoa ääneen. Ne ovat niin voimallisia, niitä pelätään, niitä kammoksutaan ja niitä inhotaan pahemmin kuin ruttoa. Rutto on vain sairaus, joka olisi nykyisin helposti parannettavissa. Mutta ne vitsaukset, joita kukaan ei halua ovelleen tai postiluukusta sisään tunkeutuvina, ovat sellaisia, joihin parannus saadaan katkerimman ja kalleimman kautta. Näitä kirosanoja ovat Intrum Justitia, Lindorff, OK Perintä, Aktiv Kapital ja Svea Perintä.

Velkojen syntyyn on monta tarinaa, joita tässä ei ole tilaa käsitellä. Useimmat velalliset ovat kuitenkin alentuneessa tilassa hoitaa asioitaan. Velkojen moninkertaistuminen korkojen, koronkorkoineen ja perintämaksuineen on aivan huikeaa. Taikurit ovat silmänkääntötemppujen tekijöitä, jotka viihdyttävät meitä tekemällä tyhjästä jonkun esineen tai päinvastoin. Esine on silti olemassa ja muuttumaton. Perintäfirmojen taikatemppu on tehdä kymmenestä eurosta 150 euroa. Ja siinä ei ole mitään viihdyttävää. Esimerkkejä on lukuisia. Perintäfirmat saavat tehdä laillisesti pienistä veloista moninkertaisia ja periä ne vaikka oikeusteitse. Ennätys lienee 11 sentin velan kasvaminen 128 euroon. Kyse on usein perintämaksusta, joka maksamatta jäätyä kasvaa, kasvaa, kasvaa…

Nämä ulkomaisessa omistuksessa olevat firmat eivät maksa veroja niistä voitoista, joita ne tekevät täällä riistämällä velallisia. Ne on rekisteröity veroparatiiseihin. Lindorff sijaitsee Jerseyllä. Muuten, suomalainen eläkefirma Ilmarinen on sijoittanut tähän veren- ja veronimijäfirmaan. Joskus velan hoito tapahtuu käytännössä vielä verovaroin, vaikka toimeentulotuella ei velkoja saakaan hoitaa. Kansaneläkerahoja nuo roistofirmat kyllä ainakin imevät. Kupattavina on nimittäin paljon köyhiä eläkeläisiä. Erityisen käsittämätöntä on, että kunnat, kuntayhtymät ja muut julkiset palveluntuottajat ovat ulkoistaneet perintänsä juuri näille yhteiskunnan syöpäkasvaimille. Lienee niin, että julkisyhteisöt ovat laiskoja itse perimään saataviaan ja suomalaisia perintäfirmoja ei kai sitten ole. Moraali kyllä on tästä kaukana.

Kun perintäfirma hinautuu köyhän velallisen viereen, on seurauksena aina luottotietojen menetys. Ja silloin ei oikein mikään enää onnistu. Ei asunnon vuokraus, ei pankkikortin saaminen, ei saa vakuutuksia, eikä oikein mitään mitä ei käteisellä saa. Tämä säälimätön ja kylmä sanktio tulee yksityiseltä veronkiertofirmalta, pankkien yhteisesti omistamalta Asiakastieto Oy:tä. Niiden pankkien, jotka aikoinaan nostettiin ahneuden aikaansaamasta alhosta verovaroin. Asiakastieto Oy:llä on rahaa kuin Roope Ankan säiliössä, mutta silti se on runsaissa veloissa. Velat sille on kehitelty eli hienosti sanottuna sen pääomarakenne on muutettu siksi, että sen ei tarvitse maksaa veroja. Vuonna 2014 veroja se maksoikin tasan 0 euroa.

Suomessa muutettiin v. 2013 perintäkulujen kattosääntöä pienemmäksi, kun velkojen perintälakia muutettiin. Perintäyhtiöt eivät jääneet miettimään: ”Lindorff pyrkii sopeuttamaan tuotantoprosessejaan ja asiakassopimuksiaan muuttuneeseen lainsäädäntöön, jotta muutoksen kielteiset vaikutukset yhtiön tulokseen voidaan eliminoida”. Siinä se on sanottu. Perintäyhtiöt ovat tarkoitettu yhteiskunnan lailliseen kuppaamiseen köyhien ja onnettomien velallisten kautta. Niille on tärkeintä se, että velallisia on riittävän monta ja että perintäaika on mahdollisimman pitkä. Että viivästyskoroista tulisi satojen prosenttien suuruisia. Suomessa on laki, jonka mukaan viivästyskorko saa olla enintään 7 %-yksikköä yli Suomen pankin koron. Mutta silti nämä firmat kiristävät satojen prosenttien suuruisia korkoja. Kun kiristettävinä on köyhät, niin se sallitaan. Tämä ei hallitusta huoleta, sen sijaan näiden luottotietonsa menettäneiden ja toimeentulon rajamailla elävien asioiden kiristämisestä hallitus vielä huolehtii. Sehän on vain omiaan kannustamaan heitä. Niiltä, joilla vähiten on, viedään loputkin liikenevät, perintäfirmojen toimesta ja hallituksen siunauksella.

Yhteiskunta maksaa perintäfirmojen lisäksi suuria summia ulkomaisille lääkärifirmoille niille ohjatuista hoidoista. Nämäkin firmat vievät veronmaksajien maksamat voitot muualle täältä pois kuleksimasta. Näin on päättäjämme hyväksi katsoneet.

”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan”, lukee tuomarin ohjeissa, mutta kun tuo ei ole laissa, niin siitä ei tarvitse välittää. On ymmärrettävää, ettei globaali verovelvoitteensa laistava suuryritys välitä tuon taivaallista oikeudesta ja kohtuudesta, mutta jos ja kun päättäjämme ovat tunteettomia tuolle Olaus Petrin laatimalle sangen hyväksyttävälle ohjeelle, on yhteiskuntamme pian ajautumassa pahaan luokkajakoon ja levottomuuksiin.

Nämä ulkomaisomisteiset kiskurifirmat toimivat kyllä aivan raamatullisesti: "Älä peri toiselta israelilaiselta korkoa rahasta, ruoasta eläkä mistään muustakaan, mitä yleensä korkoa vastaan lainataan. Vierasmaalaiselta voit periä korkoa mutta maanmieheltäsi et. Kun noudatat näitä määräyksiä, Herra sinun Jumalasi, siunaa sinua kaikissa toimissasi siinä maassa, jonka nyt menet ottamaan haltuusi."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti