torstai 7. huhtikuuta 2016

"Emme ole tehneet mitään väärää"

"Emme ole tehneet mitään väärää. Kaikki on mennyt lainsäädännön, pankkisääntelyn ja omien sisäisten sääntöjen mukaan."

"En tiennyt mitä Luxemburgin konttorissa tehtiin. Sain tietää tästä vasta noin pari viikkoa sitten."

(yhtiökokousta ennen vai sen jälkeen? Hän itse sanoi sen kuulleensa yhtiökokouksessa pari viikkoa sitten. Tietenkään siitä ei kokouksen osallistujia informtoitu. Jos olisi, Wahlroos olisi saanut kakutuksen, sen verran kuumina asiakkaat, pienomistajat ja Nordean henkilökunta on nyt Panama papers paljastuksen jälkeen käynyt)

"Meillä on lukuisa määrä ihmisiä nyt selvittämässä mitä on tapahtunut"

"Tästä liikkuu aika paljon informaatiota, joka on jonkin verran ylimitoitettua"

Herra mun nähköön! Aivan ennennäkemätöntä. Minä ainakaan en ole pankkimies Björn Wahroosia ennen nähnyt selittelevän otsa hiessä näin vuolaasti toimittajajoukon edessä. Jopa hymykin, joka hänen kasvoillaan jossain vaiheessa kävi, oli enemmänkin epätoivoa ilmentävä, ei se tavanomainen ylimielinen, tyhmiä ymmärtävä ja suvaitsevainen virne. Kädet viuhtoivat kuin urakkatyömiehellä ja parin sekunnin välein oikea käsi kävi korjaamassa rillien asentoa.

Ja sitten tuli se onneton lausahdus, jonka kuullessani kelasin, kuulinko oikein: "Nordea on hyvin kaukana siitä että se olisi ainoa pankki..."

Siinä se tuli. Ei Nordea yksin tässä ole, vaan muutkin tekevät samaa. Ja kun muut, niin kyllä sitten mekin... Tästä viimeistään tuli ilmi se, että Nalle oli hätää kärsimässä. Hän tuli paniikissa paljastaneeksi sen, että hän oikeasti TIESI mitä hänen pankkinsa eräässä haarakonttorissa oltiin puuhasteltu vielä viime vuonna. Ja veti maton itsensä ja aiempien selitystensä alta.

Nordean edeltäjien SYP:n ja KOP:n 70-luvulla perustama Luxemburgin konttori on harrastanut varakkaiden henkilöiden "riskien hallintaa" eli ns. private bankingia ja asiakkaiden miljoonia piilottamassa jo 80-luvulta lähtien. Luxemburg valittiin paikaksi sen erinomaisen pankkisalaisuuden vuoksi. Varma kuin Sveitsin pankit. Siis oli. Nämä privaatit asiakkaat ovat niitä, jotka tuovat pankkiin muutakin kuin eteisaulaan santaa.

On kerrottu, että Nordean Luxemburgin konttori on ollut henkilökuntamääräänsä suhteutettuna tuottoisin konttori Nordealle. Jos Björn Wahlroos ei mukamas tiedä, mitä siellä tehdään, niin silloin hän tietää pankistaan suunnilleen saman verran kuin se pankkisalien santaa iltaisin siivoava 1700 eurolla kuussa töitään tekevä siivoaja.

"Emme me niitä yhtiöitä perustaneet, autoimme vain asiakkaitamme maksutta..." - Ari Kaperi, Nordea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti