maanantai 19. syyskuuta 2016

Poliittinen väkivalta. Meillä nyt.




Finland next? Milloin meillä, kysyin kesäkuussa, kun Englannissa ”Britain first” -mies tappoi Jo Coxin. Viime perjantaina kuoli aivoverenvuotoon sairaalassa nuori mies, joka edellisenä lauantaina oli rintaan potkun saaneena kaatunut asfalttiin. Teko tapahtui Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaisussa Helsingissä. Tämä nuori oli arvostellut SVL:n lipun heiluttajia. Potkaisija oli SVL:n pukari, jolla on väkivaltatuomioita entuudestaankin. Silminnäkijöiden mukaan mielenilmaisijat eivät auttaneet maahan kaatunutta, sen sijaan yksi näistä kuvasi uhria. ”Katu muuttui punaiseksi, ei punikkiaatteesta vaan punikkien verestä! Eläköön kansallissosialismi!” SVL:n jäsenen kommentti tapahtuneen jälkeen.

Uutisen tultua lauantaina alkoi netissä levitä heti vastenmielisiä kuvauksia uhrin elämäntavoista. Vaikka jutut olisivatkin paikkansapitäviä, niin mikä on pointti? Missä on vainajan kunnioitus? Missä alkeellisimmatkin tavat? Tuliko teko hyväksytymmäksi? Eräs Aito Avioliitto -aktiivi, Jukka-Pekka Rahkonen, oli myös katsonut aiheelliseksi ruotia uhria. Hän puolusti SVL:ää ja tiesi heti, että uhri olisi hyökännyt väkivaltaisesti mielenosoittajien kimppuun. Poliisin mukaan näin ei ollut. Hän jatkoi vainajaa solvaavaa kommentointia netissä. Hän selvitti kannattamaansa eetosta vielä näin: "...päättäjistä puuttuu todelliset miehet, sen takia tilanteet ajautuvat pisteeseen, jossa tulee myös vahingollista liikehdintää. Tämä löysä hiirulaismainen johtajuus tulee johtamaan vielä paljon pahempaan. Odottakaa vain tai valitkaa todelliset miehet johtamaan vielä jos ehtii." Ei väkivallan tekijät ole syyllisiä, vaan provoajat ja valtion johtajat. Näin 30-lukulainen vahvan johtajan kaipuu ja epäkelvon aineksen halveksunta ilmenevät. Hän on kristitty uskovainen. SVL:n sympatiseeraus varmaan siksi, kun se teki v. 2010 kaasuhyökkäyksen Pride-kulkueeseen.

Perussuomalaiset on puolue, jolla on tapana argumentoida jyrkkään sävyyn turvapaikanhakija- ja maahanmuuttoasioissa. Puolue on ollut iso jonkun aikaa. Sillä on vaikutuksensa yhteiskunnallisen ilmapiirin luomisessa. Timo Soini ei ole johtamansa puolueen edustajien ja kellokkaiden rasistista toimintaa, nettikirjoituksia tai puheita tuominnut. Mutta kun on tilaisuus irvailla vasureita ja vihreitä, ei sanan säilä jää heilumatta. Nyt hän kommentoi plokissaan viidellä virkkeellä tätä sekä Otanmäen surmaa. Ikään kuin velvollisuudesta. Koska häneltä odotettiin sitä. On helppoa tuomita väkivalta. Kukapa sen siunaisikaan?

Perussuomalaisten maahanmuuttovastaiset ulostulot ovat alkaneet ajallisesti suunnilleen yksi yhteen erilaisten kansallismielisten ja aggressiivisten ryhmittymien nousemisen kanssa. Olli Immonen on yksi näkyviä puolueen henkilöitä. Hän on kansanedustaja. Myös äärioikeistolaisen Suomen Sisun puheenjohtaja. Se on erityisesti suuntautunut maahanmuuton vastustamiseen. Immosella on myös ollut kytköksiä Suomen vastarintaliikkeeseen. Hän on ne tietysti kiistänyt. Hän mainosti vuoden 2014 itsenäisyyspäivän 612-marssia. SVL osallistui marssiin. Vuonna 2015 hän oli suunnittelutalkoissa äärikansallismielisen kirjailija Hännikäisen, tunnetun uusnatsi Kai Murroksen ja Teemu Lahtisen (ps) kanssa. He suunnittelivat muistotilaisuutta Eugen Schaumanin haudalle, jossa sitten oli mukana uusnatseja sekä SVL:n jäseniä. Kuva julkaistiin netissä. Immonen keskellä ja hänen vierellään SVL:n huligaani, jolla on takanaan pahoinpitelytuomioita. Huligaani on Immosen fb-kaveri. Kerran Immonen vastasi eräälle kannattajalleen "Nothing can stop an idea whose time has come". Lause on peräisin Ruotsin vastarintaliikkeen propagandasta.

PS:n kansanedustaja Juho Eerola ei hänkään malttanut olla hiljaa. Hänkin kertoi lukeneensa, että "joku ´vastamielenosoittaja´ oli käynyt kimppuun ja käsirysyn päätteeksi tämä päällekarkaaja oli sitten itse lyönyt päänsä katuun”. Vuonna 2013 hän neuvoi SVL:n ´patriootteja´ näin: "Älkää seuraavan kerran näyttäkö ´patriooteilta´, kun pyritte tuollaiseen tilaisuuteen sisään. Älkää myöskään menkö ryhmässä, vaan muina miehin muiden joukossa”. Hesarissa 19.9. Ritva Elomaa kommentoi: ”Ihmisten mielissä kuohuu, koska esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa on hyssytelty, vaikka siitä pitäisi puhua avoimesti. Tällaisia lopputuloksia sitten tulee, mikä on järkyttävää.” Näin siis kansanedustaja suo ymmärryksensä väkivallanteolle. Sitä saa mitä tilaa.

SVL on aggressiivinen äärijärjestö. Sillä on takanaan lukuisia väkivaltaisia tekoja, kaasuhyökkäyksiä ja pahoinpitelyjä, myös Jyväskylän kirjastopuukotustapaus. SVL julkaisi juuri fb:ssä vastineensa Elielin aukion tapahtumista. Se peseytyi irti väkivallasta ja ilmaisi sivullisten olleen aggressiivisia. Eräs kommentoija toi jälleen ilmi sen, että SVL teki itse asiassa vain palveluksen yhteiskunnalle: Kyseessä on ilmeisesti tyyppi joka koskaan ei ole ollut töissä eli elänyt verovaroin jos me kaikki olisimme tämän laisia niin miten me eläisimme.”

Kun voiman käyttö menee järjen ja sivistyksen ohi, on jälki aina kauheaa ja fataalia. Näyttää siltä, että yleinen sivistyksen rapautuminen alkaa näkyä brutalismin nousemisena.

(lisäys: alla olevassa kuvassa Olli Immosen takana seisoo Jesse Torniainen, joka on nyt vangittu Elielinaukion pahoinpitelystä epäiltynä törkeästä kuolemantuottamuksesta)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti