torstai 24. marraskuuta 2016

Kunnallisvaalit lähestyvät, SOS





Kunnallisvaalit lähestyvät... On hyvä muistaa, mitkä puolueet saivat aikaan sen, että ensi vuonna leikataan kansaneläkkeitä, takuueläkettä, lapsilisiä, lastenhoidon tukia, peruspäivärahaa, työmarkkinatukea, eläkeläisten asumistukea ja vammaisetuuksia.

On hyvä muistaa, miltä puolueilta löytyi rohkeutta viedä vähäosaisilta, muttei hyväosaisilta. Nämä rohkeat ovat sitä mieltä, että köyhimmät eläkeläiset saavat käyttää entistäkin enemmän mielikuvitusta pohtiessaan, minkä jättää vähemmälle, jättääkö lääkkeet nyt ja ensi kuussa ruoan?

On hyvä muistaa, mitkä puolueet olivat ne, joiden mielestä yli seitsemän donaa kuussa ansaitsevien ansiotuloverotusta voidaan keventää, miljoonaperijöiden perintöveroja löysätä, miljoonatuloisten apteekkareiden, asianajajien ja muiden hyvätuloisten yrittäjien verotusta täytyy keventää. Vaikka tämä kevennys ei mitenkään lisää työllisyyttä.

On hyvä muistaa, että näiden leikkausten lomassa nämä kolme puoluettamme keventää autoveroa 200 miljoonalla eurolla. Tämä kevennys menee hyvätuloisten pussiin, koska köyhillä ja kuppaisilla ei ole varaa milloinkaan ostaa uutta autoa. On hyvä muistaa, että nämä samat puolueet syvän oikeamielisyyden tunnossa nostavat autojen käyttöveroja. Se joka käyttää, saa maksaa. Se on niille vanhoilla sutkuilla päästötteleville surkimuksille ihan oikein.

On hyvä muistaa, että Keskustan eduskuntaryhmän Markus Lohi ja Elsi Katainen ilmoittivat silmät moraalisen kirkkaina viime keväänä, ettei lapsilisiin puututa. On hyvä muistaa, mitä Keskustan puoluevaltuusto ilmoitti suoraselkäisesti oppositiossa ollessaan neljä vuotta sitten: "Talous ei saa ajaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edelle edes tiukkoina aikoina. On kyse yhteiskunnan arvoista. Siksi Keskusta ei hyväksy perheisiin ja perusturvaan kohdistuvia leikkauksia. Julkisen talouden tasapainottaminen pitää tehdä muilla keinoin."

On hyvä muistaa, että tuon ylläolevan nyt rikkoo sama puolue Kokoomuksen ja Perussuomalaisten suosiollisella tuella. Lapsilisiä ja kotihoidontukea nipistetään, kun indeksikorotukset jätetään tekemättä. On hyvä muistaa, että oppositiossa ollessaan Juha Sipilä tippa silmäkulmassa ilmoitti, että tulee muistaa viime laman opetukset, kun leikkauksia mietitään. Että vaihtoehtoja lapsilisien leikkaamiselle on, jos vaan halua on.

On hyvä muistaa, mitkä puolueet päättivät puolisalaa siirtää sen ns. puoliväliriihen kuntavaalien jälkeen ensi kertaa. Siitähän tuli pieni huomaamaton ilmoitus... jossain. Että ei päästä sanomaan, ettei tiedotettu. On hyvä pitää mielessä se, että tämä lupaa lisää kuritusta vähävaraisille, opiskelijoille, eläkeläisille, vammaisille, sairaille ja muutenkin luusereille.

Yhden hallituspuolueen säännöissä lukee: "Puolueen päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu. Näitä kansalaisryhmiä ovat: 1) lapsiperheet, 2) eläkeläiset, 3) työttömät, 4) pien- ja perheyrittäjät sekä itsenäiset ammatinharjoittajat, 5) pienipalkkaiset toimihenkilöt, virkamiehet ja työntekijät, 6) opiskelijat.

Hallelujaa!

Onnea vain niille, jotka intoavat äänestyskopeissa nykyisten hallituspuolueiden perään. Saammepa sote-sopankin sitten liukkaammin kurkustamme alas niin kuin hallituksemme sen hyväksi näkee. Ja se näkee hyväksi sen, että kaikki hoiva- ja terveyspalvelut yhtiöitetään. Jokainen voi miettiä mitä se sitten tuo aikanaan tullessaan. Minä olen jo miettinyt. Esimerkkejä on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti