keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Uutispäivä 5.4.2017




Suomi paistatteli hetken kahden suurvallan välissä, kun Kiinan presidentti käväisi välilaskulla kylässä Trumpia tapaamaan mennessään. Kiinassa teloitetaan ilmeisesti tuhansia ihmisiä vuosittain. Tosin ei siellä väki teloittamalla loppumaan pääse. Suuri osa teloitetuista lienee myös poliittisia tuomittuja eli sellaisia, jotka ovat olleet eri mieltä kuin vallassaolijat, joita edustaa nyt meillä Suomessa pistäytyvä Kiinan presidentti Xi Jinping.

Xi Jinpingin matkan pää USA on teloituksissa pahasti jäljessä Kiinasta. Siellä teloitetaan vain joitakin kymmeniä per vuosi. 90-luvulla sentään päästiin useisiin satoihin. Pääsiäisen jälkeen saadaan kyllä tähän vähän vauhtia, kun Arkansasissa aiotaan teloittaa kahdeksan tuomittua 10 päivän aikana. Kiire on, kun nimittäin erään käytetyn aineen, midatsolaamin, "parasta ennen" päivä lähestyy uhkaavasti. Kiinassa ei tällaisia ikäviä viimeinen käyttöpäivä -ongelmia ole, kun siellä hoidetaan homma kätevästi kuula kalloon -menetelmällä. Sopii tietysti perinteikkäästi maalle, jossa keksittiin ruuti. Presidentti Niinistö sai lahjaksi rullaluistimet. Xi Jinping sukset. Jenni Haukio hehkui raikkaan keväisessä asussa, kertoi Iltasanomat.

Suomi saa Xi Jinpingiltä lahjaksi pandat. Kaksi pandakarhua lainataan Ähtäriin. Pandat ovat kivoja. Joten siispä ei kysytä presidentiltä ihmisoikeuskysymyksistä. Eikä sitä, että Kiina on häätänyt pandojen suojelualueen tieltä 180.000 ihmistä. Onhan sentään kyse pandaoikeusasiasta, ihmisoikeusasioihin voidaan palata sitten myöhemmin.

Syyriassa kapinallisten hallussa olevassa kaupungissa tehtiin eilen kaasuisku, jossa kuoli kymmeniä siviilejä. Loukkaantuneita vähintään sama määrä. Kuolleiden ja loukkaantuneiden joukossa on paljon lapsia. Tietysti, siviilejä kun olivat. Syyrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan iskun tekivät joko Syyrian tai Venäjän venäläisvalmisteiset Suhoi-hävittäjät. Venäjän puolustusministeri syytti kaasusta kapinallisia. Että näiden kaasuaseet vuosivat iskun vuoksi. Venäjä on yksi Syyrian sodan lukuisista osapuolista. Venäjän kuuluukin siis kertoa vaihtoehtoista totuutta kaikista Syyrian tapahtumista. USA:n presidentti Trump, jota Xi Jingping menee morjestamaan, syytti iskusta ex-presidentti Obamaa.

Kaasu oli sariinia, joka on yksi tappavimmista hermokaasuista. Kaasuaseet ovat kiellettyjä kansainvälisen oikeuden mukaan, koska ne edustavat sietämätöntä raakalaismaisuutta, toteaa WHO:n asiantuntija Peter Salama. Sotilaiden ja siviilien tappamiseen pitäisikin käyttää inhimillisempiä tapoja. USA saa kyllä käyttää myös kaasukammiota teloituksiin, mutta se onkin eri asia.

Kaasuiskun uhrien ensiapuun käytetään mm. happinaamaria. YLE:n nettisivuilla yksi suomalainen huippujohtaja kertoi tänään menestyksensä salaisuudesta: "Laita happinaamari ensin itsellesi". Varmasti hyvä neuvo paikassaan.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus hylkäsi syytteet turvapaikanhakijoiden majoituspaikkaan tehdystä polttopulloiskusta. Neljä kaverusta heitti syksyllä 2015 kolme polttopulloa Raudaskylän kristillisen opiston seinään. Ne eivät syttyneet. Oikeus totesi, että rikoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt, koska yritys oli kelvoton. Teon yritys sai siis oikeudelta jyrkän tuomion: KELVOTON! Yksi vastaaja kertoi, että hän oli sekoittanut bensan joukkoon vettä, ettei se syttyisi. Ja itse asiassa heillä oli tarkoitus mennä paistamaan makkaraa. Kännissä ja läpällä. Opistossa oli tuolloin majoittuneena 14 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Fyysikko Syksy Räsänen tviittasi: "Jos heittäisi pääministerin asuntoa polttopulloilla, selviäisikö ilman tuomiota sanomalla, ettei tarkoittanut vahingoittaa?" Niin, eihän pääministeriä polttopullolla ollut tarkoitus vahingoittaa, vaan kännissä ja läpällä vähän ”säikyttää”.

Migrin mukaan Suomesta voidaan aivan hyvin pakkopalauttaa myös lapsia ja raskaana olevia naisia Afganistaniin. Mitään säännöstöä ei ole olemassa. Jos lapsi on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, hänet voidaan ilman muuta palauttaa turvalliseen maahan, kuten vaikka Afganistaniin. Se yksi lapsi, jonka poliisi haki suoraan koulusta säilöön, piti panna raskaana olevan äitinsä kanssa palautuskoneeseen, mutta koska poliisi teki virheen, ei heitä koneeseen pantu. Perheellä on nimittäin vielä vireillä valitus kielteisestä päätöksestä. Afganistan on siis turvallinen maa, mutta pääministeri Sipilän oikeustajuun ei mahdu, että raskaana olevia tai lapsia palautettaisiin sinne. Näin hän itse kertoi.  Ulkoministeriö taas on todennut, että ”Afganistan on konfliktimaa, jossa väkivallan uhka on erittäin korkea”. Migri, joka toteuttaa hallituksen tahtoa, pitää maata turvallisena. Ja sinnehän voidaan palauttaa. Mikäpäs ettei.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti