torstai 21. heinäkuuta 2016

E-e-e-e-en ko-ko-kommentoi





Meillä on merkillinen hallitus. Yksi sen kolmesta puolueesta on avoimesti rasistinen. Suuri osa sen jäsenistä ja poliitikoista on julistanut peittelemätöntä rasistista eetosta, toiset flirttailevat suuremmin peittelemättä äärioikeistolaisten epämääräisten jengien kanssa, sen nuorisojärjestön puheenjohtaja kirjoittaa fb:ssä, että kaikki muslimit on hoideltavat tehokkaasti ulos maasta ja heti. Yksi sen kansanedustaja joutuu poliisitutkintaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja vaatii, että pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan poistettaisiin laista siksi, että ”länsimaisten arvojen puolustamisesta tulisi mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla”. Yksi sen kansanedustaja julkisesti ilmoittaa, että sateenkaariväki ja homot ovat kaikki pervoja. Sama kansanedustaja kollegansa kanssa käy mannekiinina äänestämässä hallitusohjelman vastaisesti EU-jäsenyydestä. Ja mitä vielä? Esimerkkejä jyrkästä asenteesta seksuaalivähemmistöjä kohtaan sekä ksonofobiasta on niin paljon, ettei kukaan enää ole selvillä. Ei, vaikka otettaisiin lukuun vain vuoden ajalta.

Tämän puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri, piti kesälomaa samaan aikaan kuin muut pitivät kokousta, jossa käsiteltiin terrorismia, brexitiä ja tilannetta Turkissa, jossa ollaan nyt poistamassa loppujakin rippeitä demokratiasta ja länsimaisesta sivistyksestä ja jossa maan presidentti on julistanut ihmisoikeussopimuksen toistaiseksi pätemättömäksi. Ulkoministeri ilmoitti plokissaan 20.7. olleensa ystävänsä häissä jossain ulkomailla. Samana päivänä hänet havaittiin kuitenkin Imatralla pesisottelussa yleisön joukossa. Varmaan nakkimuki kädessä. Siis samana päivänä, kun tuo kokous pidettiin. Kokoukseen sijaistamaan tämä lähetti valtiosihteerinsä. Pikkujuttuja ne siinä kokouksessa ja assari niistä selviää vaikka puolinukuksissa.

Ja sitten ne kaksi muuta hallituspuoluetta pysyttelevät hipihiljaa näistä. Tulee mieleen Juice Leskisen ”e-e-e-e-en ko-ko-ko-kommentoi”. Ei väliä, mitä päästöjä tai tekoja kesän aikana on julkisuuteen tullut. Puolueen kansanedustajat voivat julkisesti jutustella rauhassa EU-kansanäänestyksestä, ulkoministeri voi tehdä yksityisreissun brexitin aikaansaajia tapaamaan ja kansanedustajat saavat leikisti kansanäänestää EU:sta. Julkisesti. Ei mitään väliä.

Hiljaisuuden ymmärtää. Ilman tätä yhtä puoluetta ei enää olisi tätä hallitusta, joka muuttui SSS-hallituksesta kirjaimellisesti S.O.S. -hallitukseksi. Tulisi ennenaikaiset vaalit ja uusi hallitus, joka näyttäisi aivan erilaiselta ja toimisi aivan eri tavalla kuin insinööri-liikemies-yksityistäjä Sipilä suojatteineen haluaa. Mutta kuinka kauan tätä hallituskumppanin menoa ja meininkiä nämä kaksi puoluetta läpi sormien katsovat?

Sitä saa mitä tilaa. Tätäkö me tilasimme? S.O.S. – Apua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti