tiistai 14. kesäkuuta 2016

Orlando




Ei olisi mahdottomuus, että USA:n seuraavaksi presidentiksi valittaisiin Donald Trump. Mies, joka vastustaa aselakien tiukennusta. Mies, joka uskoo auringon kiertävän maata ja maan häntä itseään. Mies, joka on sitä mieltä, että Obama on salamuslimi ja että tämä ei ole Amerikassa syntynyt ja siten on laittomasti USA:n presidentti. Mies, joka juuri vihjaisi, että presidentti Obamalla voi olla jotain tekemistä Orlandon hirvittävän massamurhan kanssa.

Hän totesi juuri Foxin haastattelussa, että ”Obama ei ymmärrä tätä asiaa, tai hän ymmärtää sen paremmin kuin kukaan tietääkään”. Ja vähän sen jälkeen: ”Katsokaa, meitä johtaa ihminen, joka ei ole kova eikä älykäs – tai sitten hänellä on jotain muuta mielessään”. Donald Trumpin kohdalla älystä puhuminen on kuitenkin lähinnä loukkaus älyä ja ajattelukykynä kohtaan.

Trump totesi heti tuoreeltaan Orlandon tapahtumista, että "mitäs minä sanoin" ja että hän oli oikeassa islamistiterrorismin vaarasta. Hän väitti, että ampuja olisi huutanut ”allahu akbar”. Ei ole voitu todistaa. Onko Trump ollut milloinkaan missään asiassa oikeassa? Sama se. Nytkään hän ei ollut oikeassa, kuten kaikki ne, joilla älyä vähänkään on, tietävät. Trump ”tiesi” heti välittömästi Orlandon iskun jälkeen, että kyseessä oli islamistiterroristi-isku. Kun hänelle kerrottiin (hänhän ei lue mitään eikä koskaan), että ampuja oli syntyisin New Yorkista, kuten hän itsekin, esitti hän paradoksaalisesti, ettei ampuja taustansa vuoksi olisi amerikkalainen. ”Tappaja on afgaanisyntyinen, hänen vanhempansa ovat Yhdysvaltoihin muuttaneita afgaaneja”. Siis ei amerikkalainen. Siten Trump kielsi oman isänsäkin amerikkalaisuuden, koska tämä oli saksalaisemigranttien poika. Lähes ulkomaalainen on siis Donald itsekin.

Orlandon ampuja oli varmaankin radikaali, mutta myös häiriintynyt homofoobikko. Ampujan isä julkaisi Facebook-sivullaan viestin, jossa hän kertoo, että saattoi siirtää omat homovastaisuutensa pojalleen. Näin varmasti oli käynyt. Hän kertoi olevansa surullinen asiasta, mutta ilmoitti sitten, että Jumala rankaisee homoseksuaaleja. Nyt siis hänen uskonsa mukaan voi olettaa sitten, että hänen poikansa toimi Jumalan välikappaleena. Ampuja tosin oli viettänyt aikaansa runsaasti kyseisessä klubissa ja hänellä oli koneellaan Gay Dating App. Ilmeisesti hän oli itse homo, joka vihasi asian tilaa oman uskonsa viitekehyksen ja uskonnollisen kasvatuksensa vuoksi. Hän kosti homoille oman homoutensa. Monet homovihamieliset ovat itse homoja.

Sain kuulla, että jotkut suomalaiset kristityt, mm. Facebookin aito avioliitto -ryhmässä olivat myös siunanneet tapahtuman. Kun Jumalan tahdon vastaisesti eletään, niin sitä saa mitä tilaa. En itse ole nähnyt, kun ryhmä suljettiin viime heinäkuussa. En ihmettele näkemieni juttujen perusteella. Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä sen sijaan itse näin hurraamista, mutta myös hämmennystä. He eivät tiedä, kummat ovat iljettävämpiä, homot vaiko muslimit. Toisaalta hyvä vaan, jos toinen iljetys listii toisia iljetyksiä.

Turkin presidentti Erdogan on populisti, jolla on runsaasti samankaltaisuuksia Trumpin kanssa. Erdogania tukeva ja tähän läheiset suhteet omaava lehti Yeni Akit ilakoi: ”50 perverssiä tapettiin baarissa”. Turkin lehdistöllä ei käytännössä ole sananvapautta. Paitsi Yeni Akitilla. Sillä sana on sallittua ja ilmeisen toivottavaa. Homojen lisäksi presidentin äänenkannattaja hyökkää juutalaisten, kristittyjen ja armenialaisten kimppuun. Sellainen EU-kandidaattimaa.

Yhdysvalloissa on kansallisen kiväärijärjestön lobbaamat järjettömät aselait. Orlandon ampuja oli jo poliisin tarkkailussa mahdollisena radikalisoitujana, mutta silti hän sai ostaa luvallisesti AR15 -kiväärin, joka on siis rynnäkkökiväärin siviilimuunnos. Sen saa pienellä vaivalla sarjatuliaseeksi. Jokin aika sitten Trump tokaisi: "Voisin ampua ihmisen, enkä menettäisi äänestäjiä". Näin siis presidenttiehdoka maassa, jossa ammutuksi tuleminen on arkipäiväisempää kuin BigMaciin tukehtuminen.

Kansanedustaja Juho Eerola toivoi fb:ssä, ettei ”Orlandon järkyttävien tapahtumien seurauksena alettaisi yleistämään yhden yksittäisen sekopään tähden koko yhteisöä ja ettei lainsäädäntöä kiristettäisi viattomien henkilöiden elämää ahdistavaksi. Kaikki aseharrastajat eivät todellakaan ole vastuussa yhden sekopään tekemisistä, eikä lakeja heitä vastaan ole syytä kiristää missään. Suurin osa aseharrastajista ei pidä homoutta kuolemansyntinä”. Niin, vain pieni osa. Lohdullista. Eräs Eerolan seuraaja oli jakanut tämän saatteella "Hieno ja osuva kannanotto Orlandon murhenäytelmästä".

Eli että ”eivät aseet tapa, vaan ihmiset”. Kyllä, olen samaa mieltä, että aseita pitelevät ihmiset tappavat. Kuten se hyvinkääläinen nuori, joka vuonna 2012 otti isänsä kiväärit ja tappoi kaksi nuorta ja haavoitti seitsemää, osaa pysyvästi. Kuten ne vuosittaiset lukuisat tapaukset USA:ssa, kun lapsi saa käsiinsä isin aseen ja tappaa vahingossa sisarensa, veljensä, mumminsa, äitinsä tai isänsä. Eivät aseet tapa, vaan ihmiset.

Eerola jatkoi keskusteluketjussa: ”Jos meillä on joukkosurmaajia omastakin takaa, niin onko se peruste tuoda niitä lisää ulkomailta?” Eerola siis ilmoitti suoraan tietävänsä, että turvapaikanhakijoiden joukossa tänne tulee islamistijoukkosurmaajia. Se ei ole mitään uutta. Näitähän on tänne tullut jo tuhansia, kuten joukkoraiskaajiakin. Ja jälki on jo nyt kauhistuttavaa, kuten kaikki tiedämme.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti