sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Maahanmuuttokriittinen poliitikko ja noita-akat

Tänään on ollut pikkunoitia liikkeellä, nimittäin virpomassa. ”Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle.” Tapa lienee joku varhaiskristillinen Palmusunnuntain perinne ja ilmeisesti lähtöisin ortodoksisesta uskonnosta. Varmasti kivaa ja hauskaa lapsille. Mielenkiintoisesti se on säilyttänyt nuuttailun ohessa suosionsa, eikä sille toistaiseksi loppua näy. Ellei sitten suvakismi ja mokutus, jotka nyt kaiketi ja tiemmä ovat meneillään, tuota sellaista kulttuurivallankumousta maahamme, ettei perisuomalaiset, esikristilliset sen kummemmin kuin pakanallisetkaan perinteet enää ole sallittuja.

Eräällä perussuomalaiselle poliitikolle tämä perinne, tai sen toteuttajat, tuottivat ilmeisesti järkytyksen. Tamperelainen Terhi Kiemunki irvaili facebook-sivullaan hijabiin pukeutuneita tyttöjä tyyliin, josta voi miettiä mitä tällaisen ihmisen päässä oikein liikkuu. Tässä Kiemungin postaus: "Onko tämä kotiutumista kun muslimipenskat kiertää virpomassa? Vai onko Allahillakin tänään joku vuosipäivä?

Keskusteluketjussa otetaan iloa irti ja Kiemunki osallistuu riemurinnoin.  Yksi hänen vitsinsä ketjussa: "Harmi kun mulla ei ole yhtään kondomia". Hän harmitteli keskusteluketjussa sitäkin, kun ei ollut yhtään persukarkkeja. Muutamat vitsailivat, että täytyisi antaa pekonia palkaksi. Kiemunki: ”Tytöillä ei kyllä ollut mitään ’perinteistä’ noitarekvisiittaa, ihan normi hijab-huivit mutta kaipa ne noita-akoista silti menee... Eivät tulleet meille. olisi ollut hauska kuulla minkälainen värssy sieltä tulee vai riittääkö ihan vaan ’Allahu akbar’.”

Terhi Kiemunki ei vielä sunnuntain illansuussa ollut katuvainen lapsille ilkkumisestaan MTV:n nettiuutsen mukaan. Hänen mukaansa virpominen kuuluu kristilliseen perinteeseen. Mutta puoli yhdeksän aikaan hän jo kirjoitti seinällään: "Virpomisesta vielä. Seinälläni käyty keskustelu lähti liikkeelle kahdesta kysymyslauseesta ja sai melkoista suuttumusta aikaan. Olen siis kysynyt, onko islaminuskoisilla samat juhlapyhät kuin kristityillä. Kommentit ovat lähteneet keskustelun edetessä lentoon. Vertaus lasten kautta on huono ja harkitsematon. Olen vilpittömästi pahoillani ja pyydän anteeksi jos olen loukannut ihmisiä."

Hän oli myös poistanut sen virpomisjuttunsa. Myöhäistä. Siitä on levinnyt kuvakaappauksia varmaan jo tuhansia kertoja. Alla yksi kuvakaappaus. Valitettavasti blgin tekniikan vuoksi siitä ei paljon selviä. Eipä silti tarvitsekaan. Moukkamaisuutta näkee muutenkin.

Hän siis ehdollistaa anteeksipyyntönsä. Hän pyytää anteeksi, JOS hän on tullut loukanneeksi ihmisiä. Anteeksipyyntö ei tässä nähtävästi ulotu näihin itse virpojiin ja pilkattuihin. Lienevätkö olevan Kiemungista edes ihmisen väärtejä? Kun hän kertoo olevansa vilpittömästi pahoillaan monta tuntia tapahtuneen jälkeen ja aiemmin MTV:lle totesi, ettei hänellä ole mitään syytä anteeksipyyntöihin, tarkoittaa se, että hänen oli lopulta pakko ilmoittaa ”olevansa pahoillaan”. Se, onko hän sitä aidosti, on toinen asia. Emme tiedä sitä.

Axl Smith joutui myös selittelemään ja anteeksipyytelemään tekosiaan eli salakatselua, mutta senkin tyyli ja sävy oli sellainen, että hänen oli selvästi pakko tehdä se. Hän ei todennäköisesti vieläkään ymmärrä mitä moraalisesti tuomittavaa hänen tekosessaan oli, jos hän nyt ilmeisesti ymmärtää ainakin asian lakipuolen.

Kiemunki ei pahoitteluviestistään päätellen ymmärrä sitäkään, että jo ne koko fb-päivityksen kaksi kysymystä olivat pilkkaavia. Hän myöntää niiden harkitsemattomuuden, mutta sekin tarkoittaa, että hän unohti arvioida niiden sopivuuden muiden silmissä. Itse hän piti ja pitää todennäköisesti edelleenkin sopivina.

”Mitään anteeks pyydettävää! Niistä pikkuperkeleistä ne sikiää!”
”Minun mielestäni Terhi heitti hyvän läpän, joka vielä osui oivallisesti hetkeen...”

Nämä ovat Kiemunkia komppaavien kommentteja pahoitteluviestissä.

Mietin vain, miten Kiemunki käsittää tuon noidiksi pukeutumisen, kun hän perinnettä kristillisenä pitää. Eikö noidat ole kuitenkin aivan jotain muuta kuin kristillistä perinnettä? Kristitythän tappoivat ja polttivat noitia aikoinaan. Eikö Kiemungin pitäisi olla huolissaan lapsista, jos nämä kenties pikkunoitina tekevätkin sielunviholliselle otollista työtä eikä Herrallemme? Kiemunki ilmeisesti ymmärtää kristillisyyden aivan omalla tavallaan, kun hänestä ”lasten ei tarvitse tulla tykö, jos ovat väärästä kulttuurista”.

Lasten ottaminen pilkan kohteeksi ja näiden käyttäminen välikappaleena, kun haluaa viestittää omaa maahanmuuttokriittisyyttään, osoittaa tämän maahanmuuttokriittisyydenkin olevan todennäköisesti vähintään arveluttavalla pohjalla. Ainakin se kertoo jotain ihmisestä. Eikä mitään niin kauhean mukavaa. Kiemunki on Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja. Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo tuomitsi kiireesti Kiemungin viestittelyn, mutta puolueen puheenjohtajan kommenttia lienee turha odottaa. Yksittäistapaus. Harjataan omassa puolueessa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti