keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Timo Soini - jatkoon!


Eduskunnassa nähdään jälleen nyt perjantaina arvoton näytelmä, kun Timo Soinin ministerinpaikasta äänestetään. Hänen luottamuksestaan siis, kun tämä oli ulkoministerin ominaisuudessa mennyt puhumaan ja tekemään sopimattomia eli hailaamaan abortin kieltämisen puolesta ulkomailla. Ne hallituspuolueiden edustajat ja ministerit, jotka ovat arvostelleet Soinia hänen aborttikirjoituksistaan, joutuvat nyt taipumaan äänestämään Soinia jatkoon. Tai he voivat "myöhästyä" äänestyksestä tai käväistä asioilla käytävässä. Kumpi nolompaa, en tiedä.

Annika Saarikko (kepulit), tuo sanojen armoitettu laskettelija, totesi äänestyskäyttäytymisestään, että hänellä on Suomen nykyisen aborttilainsäädännön ja kehitys- ja ulkopolitiikassa seksuaalioikeuksien vahva edistäminen poliittisena tehtävänä, ei Soinin erottaminen. Ratkaisu tälle verbaalikolle - ja valtioneuvoston tasa-arvovastaavalle - on kuulemma helppoa kuin heinän teko. Tai ristinmerkin.

Kaikille se ei ole. Anne-Mari Virolainen (kokkeli) on tehnyt selväksi, ettei hyväksy Soinin tapaa toimia. Mutta "tulossa ei ole äänestys aborttikannasta, vaan käytännössä hallituksesta. Hallituksella on isoja asioita maaliin vietävänä”. Niin, ei sovi pikkuasioiden, kuten naisten globaalin itsemääräämisoikeuden ja sen puutteen, häiritä isoja ja tärkeitä asioita.

Samoin Hanna Kosonen (kepulit) äänestää vihreää. ”Pakkohan se on äänestää, ei tässä ole vaihtoehtoja. Tätä kutsutaan politiikaksi.” Näin se menee. "Tätä kutsutaan politiikaksi". Ei lisättävää.

Näin se menee myös Perussuomalaisilla. Hekin tulevat ilmeisesti äänestämään Soinin puolesta. Petturin puolesta siis. Ja sitä ryhmyri Leena Meri perusteli niin, että eihän tässä nyt olla katkeria eikä ajeta henkilöä takaa. Ja kääntyy fiksusti kansan puoleen: "Kansa sitten sanoo ensi keväänä mielipiteensä Soinin toiminnasta". Mielenkiintoista muuten, että ryhmä päättää miten äänestetään, eli kukaan ei sooloile eikä omatunnollaan ohjaudu. Ei nimittäin saa. Mutta eihän persuilla pitänyt olla ryhmäkuria, vai miten se meni?

Nähtävästi petturin suudelma kestetään, kun se tapahtuu oikean asian puolesta: kristillisen moraalin nimittäin. Perussuomalaisethan kunnioittavat kristillisiä arvoja ja aborttihan on tiedämme kyllä mitä. Näin Pyhä Henki johdattaa hajalleen itsensä johdattaneet ja eksyneet yhteen, ainakin yhden asian ajaksi. Ja sitä paitsi on kyse myös sanamvapaudesta. Jokaisella, ministerilläkin, tulee olla oikeus mielipiteeseen ja vakaumukseen.

Ja näin se käy myös kristillisissä. Sari Essayahin ryhmä äänestää ilman muuta Soinin jatkoon. Essayah otti Päivi Räsäsen kuuluisat maallisen ja taivaallisen lain punnitsemiset esille. Räsänenhän on jo pariin otteeseen, ensin julkisessa tilaisuudessa sisäministerinä ollessaan ja taannoin nettihaastattelussa, todennut kristityn joutuvan toimimaan jopa vastoin Suomen lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun kanssa. ”Kysymys on vakaumuksen, mielipiteen ja sananvapauden suojasta, jonka perustuslaki takaa”, Essayah saarnaa. Hallelujaa! Voi Mooses, kun joillakin sentään vielä on moraali ja eetos tallella!

Sinisten Sampo Terho on syvästi huolissaan hallituksen pysyvyydestä ja omasta ministerin paikastaan, joka alkaa olla jo lyhyttä kuin mainen kunnia. Hänen mukaansa hallitus kaatuu nimittäin, jos Soini kaatuu.

Orpo (kokkarit) on tiukkana: ”Oikeuskanslerin kanta on selkeä. Sen mukaan pitää elää ministerin aina kaikissa tilanteissa – ministeri on aina ministeri. - Mutta emme me rupea hallitusta kaatamaan tähän asiaan!” Niin oikein. Joku roti siinä sentään on, mihin hallituksia kaadetaan. Ei ainakaan naisten oikeuksiin. On niitä isompiakin asioita. Joku roti.

(lainaukset Hesarin jutusta 19.9.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti