maanantai 11. joulukuuta 2017

Harmagedoon, baby, harmagedoon





Yhdysvaltain vähemmistön äänillä valittu presidentti Trump siis tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Tästä Israelin hallinto on mielissään. Se julisti heti paikalla, että tämä on edistysaskel rauhanprosessille. Mutta mille rauhanprosessille tai millaiselle? Nimittäin eihän siellä ole ollut mitään rauhanprosessia nyt aikoihin. Jonkinlainen jäädytetty konflikti eikä muuta. Mutta nyt tämä päätös sai aikaan sen, että lämpötila alkaa kohota. Kiehumispiste voi hyvinkin pian ylittyä.

Päätös voi saada aikaan todellakin isoja harmeja, ellei peräti Harmagedonin. Sitähän hartaasti uskovat kristityt ympäri maailmaa varmaankin haikailevat. On vihdoin koittamassa lopun ajat ja alkamassa lopullinen hyvän ja pahan välinen taistelu, jossa Herran oma kansa ja lupauksien kohde voittaa pahat palestiinalaiset, joita johtaa päänsä valkomustakirjavaan rättiin verhonnut paholainen. Yhdysvaltain evankelikaaliset kristityt ja muut konservatiivisoikeistolaiset fundamentalistit ovat innoissaan ja alkavat katsella ylös, josko pian alkaisi näkyä taivaalla merkkejä autuaasta ylöstempaisusta.

Trump lunasti erään vaalilupauksensa ja kaiketi lujitti asemiaan konservatiiveille ja evankelikaalisille, joista tuommoiset 80% oli hänen äänestäjiään. Myös omat kotoiset fundamentalistikristitymme, joista suurin osa on Trumpin kannattajia ja pitävät tätä Herran valintana ja rukousvastauksena, ovat intoa piukassa tästä päätöksestä. Vihdoin Herran kansa saa oikeutta. Vähän väliä luen juuri Facebookista kristittyjen juttuja siitä, kuinka Trumpin aikana ”on luotu miljoonia uusia työpaikkoja”, talous kasvaa kohisten ja muutenkin Trump on ollut pelkkää siunausta Yhdysvalloille ja koko maailmalle.

Monet evankelikaaliset sanovat, että juutalaisilla ei ole vain oikeus Israeliin, vaan “velvollisuus jakaa maa palestiinalaisten kanssa”. He tosin unohtavat sen, että palestiinalaiset ovat asuneet siellä käytännössä aina ja että maan nimi oli Palestiina ennen kuin se Englannin ja kansainyhteisön päätöksellä palestiinalaisilta mitään kysymättä muodostettiin juutalaisvaltioksi nimeltä Israel. Vähän niin kuin hyvitykseksi holokaustista.

Eräs presidenttiehdokkaistamme twiittasi juuri, että "länsimainen demokratia on niin heikko. Venäjä määrää tahdin." Hän itse fanittaa kiivaasti Trumpia ja pitää tätä vahvana johtajana. Tämä twiitti tulee mielenkiintoiseksi sikälikin, että tässä on jo kuukausia puhuttu ja USA:ssa sitä tutkittu, että kuinka paljon Venäjä puuttui USA:n presidentinvaaleihin. Ja silmukka on viime aikoina nähtävästi kiristynyt.

Yksi syy siihen, miksi Trump kampanjassaan lupasi tämän tunnustamisen, joka on USA:n laissa kirjoitettu, mutta ei ole aiemmin toteutettu, voi olla asekaupan piristäminen. Nythän ei viime aikoina ole ollut oikein kunnon rytinöitä, mihin USA olisi voinut puuttua ja saada asekauppiaille tukevia voittoja.

Trump on seksuaalinen häiritsijä. Ainakin on ollut. Vaikka ei ole ainoa laatuaan. Bill Clinton narahti kiinni samoista puuhista aikanaan. Nyt kolme yhdysvaltalaista naista vaatii kongressia tutkimaan Trumpin taholta kokemansa seksuaalisväritteiset offensiivit. Eivätkä nämä kolme ole ainoita Trumpin objekteja. Näitä on runsaasti. Sikäläiset demokraatit eivät enää kestä minkäänlaista ahdistelua, vaan heillä on nollatoleranssi – myös omille. Eroamaan ovat joutuneet yksi senaattori ja yksi kongressin jäsen. Konservatiiveilla on parhaillaan senaattoriehdokkaana äijä, jota syytetään vieläpä alaikäisiin suuntautuneesta sopimattomasta mielenkiinnosta ja sen mielenkiinnon konkreettisesta toteuttamisesta. Tällä ja Trumpilla molemmilla on funkkukristittyjen vankkumaton tuki. Trump saa huitoa menemään, puhua väärää todistusta lähimmäisistään ja valehdella silmät korvat täyteen, eikä se mitään haittaa. Trump ajaa heille tärkeää Pyhiä asioita: aborttikieltoa ja muslimien maahantulokieltoa. Ja Herra antaa anteeksi palvelijalleen, Trumpille, pikku hairahdukset. Ihminen hänkin vain on.

Mutta eihän Trumpin metkut nyt niin kovin rajuja ole. VT Raamatussa sisältää paljon rajumpia juttuja. Kansanmurhia lapsineen ja kotieläimineen ja naisten seksiorjiksi ottamisineen – jumalan yllyttämänä. Kristityt fundamentalistit, joilla jumalan rauha on – hyväksyvät varmasti Herran lähettiläältä vähäisiä ”pillusta kouraisuja”, kuten hän on näin todistettavasti kehunut, ja muita juttuja, kun hän nyt kuitenkin ajaa Jumalalle otollisia asioita. Onhan Jumala itse sallinut ja jopa käskenyt tekemään mitä kauheimpia hirveyksiä ja pahuuksia.

Kaikki uskonnolliset piirit eivät tietty hyväksy Trumpin bensan liekkeihin valamispäätöstä. Paavi Franciscus ja Israelin kristityt ovat huolestuneita siitä, että tämä päätös saattaa saada väkivallan aallon ryöpsähtämään valloilleen. Palestiinalaisia pidättää nyt varmaankin vain se, mitä kansannousuissa ja viimeksi v. 2014 Gazassa tapahtui. Israel on käyttänyt Gazassa suunnatonta voimaa ja väkivaltaa. Ja saanut aikaan paljon tuhoa ja siviiliuhreja. Kouluja ja sairaaloita on pommitettu tieten tahtoen tuusan nuuskaksi. Vanhassa Testamentissa Jumala käski omaisuuskansaansa, israelia, tuhoamaan viholliskansat eläimineen kaikkineen. Sitä en tiedä, onko nykyisissä Israelin toimissa palestiinalaisten maiden varastamisineen kaikkineen Herran käsky takana. En ole kuullut ainakaan. Evankelikaalisten mukaan Israelilla on raamatullinen oikeus tehdä mitä haluavat omalla Herran sille lupaamallaan maalla. Tiettävästi Vanhan Testamentin kirjoittivat aikansa juutalaiset.

(Lähteet: CNN, Yle uutiset, HS 9.12.2012 Laura Saarikosken kolumni)

Tähän tekstiin tuli sattumalta tätä huomautusta lukuunottamatta tasan 666 sanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti