tiistai 19. joulukuuta 2017

Tapaus känniörvellys ja puolueen toleranssi




Ei se ollut ensimmäinen eikä toinen kerta, kun kansanedustaja H. tymät otti ja teki mitä tehdään, kun tymät otetaan. Kansanedustaja on tiettävästi suljettu työhuoneeseensa joitakin kertoja, ettei hän pääsisi saliin hoipertelemaan. (lähde: IS) Hän on heilunut rivakassa sivumyötäisessä erään liivijengin tiloissa ja vaalivalvojaisissaan hän TV-kameran edessä ujostelematta kaatoi viskiä raakana kuivaan kurkkuunsa.

Kansanedustaja H. ei tempaise vain pienissä sievissä tai vähän enemmissäkin, vaan selvin päin tulee legendaa. Tai on tullut, toistaiseksi. Voi olla, että vähän aikaa ollaan hiljaista poikaa. Kansanedustaja H. aloitti rivakasti kansan edustamisen mm. luonnehtimalla ilmeikkäästi muslimeja rukouskutsuineen. Sen jälkeen hän on tarjoillut enemmänkin näitä kansanryhmään kohdistuvia ns. totuuksia tai totuuden rippuja, kuten puolueen 1. varapj. sattuvasti on omia ulostulojaan kuvaillut. Viimeisimmästä tulikin jo sitten sakkotuomio.

Sitä saa mitä tilaa. Nimittäin Perussuomalaiset. Jyväskylän puoluekokouksessa hänet suunnilleen läpihuudettiin puolueen toiseksi varapuheenjohtajaksi. Hän esiintyi rehjuisessa farkkutakissa ja lököttävissä farkuissa viikon sänki naamassa. Mietin silloin ja mietin nytkin sitä, että eduskuntapuolue on sen verran tietyssä asemassa ja sellaisen puolueen puoluekokous sen verran juhlava, että sietäisi sen kansanedustajien ja muun johtoportaan pukeutuvan tilaisuuden arvon mukaisesti. Muut sen tekivätkin. Kansanedustaja H. kuitenkin on katsonut olevansa rehti ja juureva kansanmies, joka ei herrojen elkeisiin lähde. Hän ilmeisesti ajatteli tuovansa rehellisesti oman persoonansa esiin näin. Ja niin puolueen 2. varapuheenjohtaja kukitettiin lavalla pukeutuneena kuin olisi lonkkajärven baariin menossa. 

Tuolloin mietin ko. henkilön tempaukset jo nähneenä, että sitä sitten tulevat saamaan mitä tilaavat. Olisi luullut kokousväen olevan sen verran ymmärryksessä, että ketä ovat korkealle paikalle äänestämässä. Ilmeisesti sitten eivät. Mutta demokratia toimii näin. Sitähän PS tolkuttaa joka käänteessä. Että heillä se vasta demokratia toimiikin. Demokratia on pääsääntöisesti hyvä tapa toimia, mutta joka paikassa se ei aina tuota parasta mahdollista lopputulosta.

Kokoomuksen Ilkka Kanerva joutui eroamaan ministerin paikalta, kun hän oli tullut tekstiviestitelleeksi vastakkaisen sukupuolen edustajille turhan innokkaasti. Puolueen puheenjohtaja Katainen ei sitä sietänyt kertaa enempää. Punainen kortti tuli heti. Kanerva oli kuitenkin jo sitä ennen toiminut pitkään politiikan taitavana ammattilaisena, eikä hän ollut julkisesti tai eduskunnassa aiheuttanut mitään hämillisiä, vauhdikkaita tai vaarallisia tilanteita. 

Kansanedustaja H. ajoi tieten tahtoen itsensä örvelyksiin - tietäen miten siinä tulee käymään. Ja niinpä sitten käynyt Sinisten ryhmähuoneessa melskaamassa ja rähisemässä, ollut tiellä, kun puolueensa erästä tukkihumalaista avustajaa kannettiin ambulanssiin ja lopuksi yrittänyt sutaista kännikielaria istuntotaukoa pitäneelle naiskansanedustajalle. Vähän ennen tätä hän oli julkisesti ilmaissut, että metoo# -kampanja oli pelkkää hömppää eikä seksuaalisesta häirinnästä edes jää jälkiä (Seiska). Sitten hän sammui eduskunnan kuppilaan, josta hänet kannettiin työhuoneeseensa selviämään. Tästä kaikesta hän sai ryhmältään keltaisen kortin.

Jokin aika sitten Sinisten Seppo Huhta joutui julkisuuteen epäiltynä seksuaalisesta häirintäkäytöksestä. Jussi Halla-aho siihen tarttui ja ilmoitti Facebookissa, ettei heillä sellaista katseltaisi. HEILLÄ on nollatoleranssi näiden suhteen. Vaan eipä ole. Kansanedustaja H. sai onnettoman typerästä käytöksestään ”vakavan varoituksen”, jonka jälkeen hän ilmoitti jättävänsä varapuheenjohtajuuden. 

En tiedä, mitä ryhmäkokouksessa tapahtui, mutta suoraselkäistä olisi ollut saman tien tästä varapuheenjohtajuudesta erottaminen JA se vakava varoitus. Kansanedustaja H. sai kuulla, että seuraava askel on sitten ryhmästä erottaminen. Minusta niitä askelia on ollut runsaasti jo vuosien varrella. Mutta puolueen toleranssi nähtävästi kestää pikku jutut. Edes tuo eduskunnassa sisällä tapahtunut useiden silminnäkijöiden edessä tapahtunut törkeä seksuaalinen häirintä ei riittänyt vaan ehdollisella mennään.

Nyt tänään illansuussa kansanedustaja H. sulki dramaattisesti facebook-tilinsä varustettuna kuulaalla kuvalla, jossa hän katsoo mietteliäästi vaaramaisemassa jonnekin kaukaisuuteen. Hän kertoo siinä koruttomasti oman näkemyksensä. 

Hän on vain tavallinen mies, joka vähän kompuroi, mutta nousee. Ja että poliittiseen peliin hän ei lähde. Repikää siitä.

Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas muuten mielenkiintoisesti nimitteli kansanedustaja H:n toiminnan paheksujia ”moraalinvartijoiksi”. Ja vähätteli kyseistä häirintätekoa. ”Poliittista peliä”. 

Itse asiassa se oli häirinnän kohteeksi joutuneen oma syy, kun ei puolustautunut, vaikka olisi helposti entisenä huipputaekwondistina ja kookkaampana hyvin kyennyt. Niinhän se on Vanhassa Testamentissakin naiselle langetettava kivistystuomio, jos ei kukaan ole kuullut tämän avunhuutoja raiskaustilanteessa. Näinhän meillä edelleenkin tutkitaan naisen mahdollinen osuus tapahtumiin, kun tämä on tullut raiskatuksi.

Oli työntekijä sitten kuinka hyvä tahansa, niin suunnilleen kaikista muista työpaikoista olisi tullut fudut sen jälkeen, kun tämä on käynyt rähjäämässä räkä poskella toisella osastolla ja sen jälkeen käyttänyt väkivaltaisesti omaa kuviteltua viehätysvoimaansa toista sukupuolta kohtaan ja yrittänyt kännikielaria ja ottaen huomioon tätä edeltävän känni- ym. törttöilyhistorian. Tähän kansanedustaja H:lla kuuluu sakotettuina mm. ajoneuvon luovuttaminen toiselle juopolle, liikenteen vaarantaminen, arvoesineiden varastaminen kirkosta ja "haaskaus", jonka yksityiskohtia ei minulla ole tiedossa.

Perussuomalaisten ryhmässä edustaja H. saa jatkaa. Ja tietysti kansanedustajana. Toivottavasti hän jaksaa nämä loput pari vuotta tehdä vain sitä mitä varten hänet sinne on valittu. Sitä voi epäillä päätellen hänen ylimielisestä ilmoituksestaan sulkiessaan fb-tilinsä. Hän uhriutui kiitettävän hyvin.

1 kommentti:

  1. Nyt IS:ssä on juttu siitä, että kansanedustaja H. oli vuosi sitten pikkujouluhöyryissä tarttunut Päivi Räsäsen hiuksiin ja pyöritellyt tätä. Tämä on siis Päivi Räsäsen itse kertomaa ja useiden silminnäkijöiden todistamaa.

    On jotenkin absurdia se, että tämä sama kaveri oli huolissaan siitä kun turvikset tulevat tänne ahdistelemaan suomalaisia naisia. Tai ei se ole edes absurdia. Se on pateettista ja onnetonta. Hakkarainen edustaa niitä sellaisia "kansanmiehiä", joille tuollainen käytös on vain ihan normia ja hyväksyttävää. Akat saa mitä ansaitsevatkin. Mitäs kiusaavat ja keimailevat ...

    Tämä oli siis todistettavasti toinen kerta kun Hakkarainen oli käynyt käsiksi naispuoliseen kansanedustajaan. Kyse on kansanvallan ylimmän elimen edustajista, joten asia ei ole aivan pikkujuttu. Tällaisen henkilön pitäisi ymmärtää itse häipyä sieltä enempää alentamasta eduskunnan arvokkuutta - sikäli kuin sitä muodollisesti vielä on. Sisällöllisestihän siellä on tuon elimen arvokkuus köyhien kyykyttämisen myötä itse alennettu onnettomasti.

    VastaaPoista