torstai 5. lokakuuta 2017

Erään nettikoijauksen anatomia




Vanhan diesel-Renun myynti ei ole ihan heinäntekoa. Ei varsinkaan, jos kone on hieman huonossa hapessa ja käyttövoimaverot järjettömät, kuten kaupaksi yrittämässäni Espacessa. Myynti-ilmoituksesta nämä pikkuviat selviävät. Eli huonosti käy kauppa. Muutaman lyhyen kiinnostuksen jälkeen tuli viesti ”Sara Marcukselta”. Häntä ei nuo pikkuhaitat pelota, vaan hän on kiinnostunut kaupoista. Tässä kaupanhieronnan kulku sähköpostiviestein:

SARA MARCUS: Hei. Onko sinulla vielä kohdetta, jonka sijoitat sivustolle myytäväksi ja palaat minulle heti? Ota yhteyttä kysyjään seuraavilla yhteystiedoilla: Sara Marcus

Matkapuhelin: 03 232 57 62
Puhelinnumero: 03 232 57 62

Vastaukseni: Jaha. Renusta kauppaa vai? Mikäpäs siinä.

-yki


SARA MARCUS: Olen todella kiinnostunut siitä ja olen aito ostaja, haluan ostaa sen pojalleni. mutta valitettavasti en voi tulla ja maksaa rahaa luonteen vuoksi minun työtä, mutta jos et tiedä, voimme suorittaa liiketoimen kautta paypal,

Ystävällisesti takaisin minulle seuraavat tiedot,
1) Oletko Omistaja?
2) Nosta paikka?
3) PayPalin sähköpostiosoitteesi suorittaa maksun
4) Lopullinen myyntihinta?

Aion myös järjestää kuriiriyrityksen, joka tulee ja kerää sinut maksun vastaanottamisen jälkeen. Toivon, että olet uskollinen ja rehellinen henkilö, olen pahoillani, haluan vain olla varma.

Toivottavasti luen takaisin sinusta pian.
Kiitos ja Jumala siunaa sinut.

Vastaukseni:
1) Oletko Omistaja? Olen
2) Nosta paikka? Kotipihani
3) PayPalin sähköpostiosoitteesi suorittaa maksun:
yki@sekk.fi
4) Lopullinen myyntihinta? 495 e
Toivottavasti kuulen sinusta pian.

Ja sitten sähköpostiini kilahti viesti ”paypalilta”, jossa oli tällainen sisältö:




SARA MARCUS: Olen lähettänyt maksun tilillesi ja paypal on vähentänyt rahat tililtäni, olen myös lähettänyt kopiot lähettämistäsi sähköposteista, tiliisi siirretyistä rahoista lisättiin noutopalkkio,

  ystävällisesti takaisin minulle heti kun saat sähköpostit paypal, voit myös tarkistaa roskaposti / roskapostikansio, jos et voi löytää sähköpostiviestejä postilaatikostasi.

 Olen myös lähettänyt yhteyshenkilön sähköpostiosoitteen kuriiriyhtiöön, jotta he voivat ottaa sinuun yhteyttä aikataulun mukaan päivämäärän ja kellonajan mukaan,

  Mutta sähköpostin mukaan, jonka saan paypal-palvelusta, on joitain menettelytapoja, jotka on ilmoitettava sähköpostissa, jota sinun on noudatettava, ennen kuin voit tarkastella rahaa paypal-tilisi toiminnassa, yritä lukea niistä saamat sähköpostit hyvin ja palaa takaisin minulle mahdollisimman pian. jotta voimme lajitella tämän asap

Vastaukseni: Hei, sinä maksoit vähän liikaa!

Hintani oli 495 euroa ja sinä maksoit 765 e. Miten menetellään? Maksanko tuon ylimääräisen osan kun tulette noutamaan auton, vai maksanko jollekin tilille tuon erotuksen 270 euroa?

-yki

Vasta tämän vastauksen lähettämiseni jälkeen huomasinkin, että siinä Paypal-viestissä oli se ylimääräinen osuus ”kuriirimaksua”. Se osuus olisi pitänyt ”maksaa kuriirille” ja tietysti Paypalin kautta. Tämä on normaali käytäntö näissä vedätyksissä. Mutta viestini ei haitannut, vaan ”Sara” jatkaa väärinymmärryksestäni huolimatta vanhaa latuaan:

SARA MARCUS: sinun on maksettava etukäteen 250 euron maksut taskusta Western Unionin toimiston kautta postitse tai verkossa osoitteessa www.westernunion.fi osoitteeseen, ja sinulle annetaan pyydetyt tiedot, postitse paypalille vastaamalla niihin lähettämästä vahvistuspostista, joka koskee länsi-unionista saatuja tietoja.

Vastaukseni: Valitan, en osaa käyttää paypalia. Sekoilen sen kanssa helposti. Eli tehdään niin, että maksan käteisellä kun tulette hakemaan kärryn pois pihaltani homehtumasta. Sopiiko näin?

Toivottavasti kuulen teidät pian.
-yki


SARA MARCUS:
Hei,
       Tämä on legit-kauppa ja haluan sinun tietävän, että olen kristitty ja sinulla ei ole mitään löysää. Olen todella luottamassa sinuun tästä asiasta ja kun rahat on siirretty ja järjestely on tehty pickup agentti. Agentti tarvitsee käyttämään varoja keräämään esinettä ja ystävällisesti palaamaan minulle länsimaisten liiton yksityiskohtien kanssa.

Terveiset

Vastaukseni: Olet siis kristitty. Sepä mukavaa, mutta mitä se tähän liittyy? Minäkin luotan sinuun. Että eiköhän tehdä niin, että maksan käteisellä händyyn, kun tulette noutamaan kärryn.

teidän,
-yki

SARA MARCUS: sinun täytyy luottaa tähän, et voi vain odottaa heitä vapauttamaan tiliäsi ilman ottamatta minkäänlaisia ​​turvatoimia, tämä on legitiimiä ja turvallisia, ja kehotan teitä jatkamaan länsi-unionisiirron kautta.

Vastaukseni: Minusta käteinen on kaikkein turvallisinta. Ja se on oikein legitiimiä. Tiedätte kai, on kaikenlaisia nettihuijareita liikkeellä. Äitini varoitti näistä ja uskon häntä.

teidän uskollisesti,
-yki

Seuraavaksi sähköpostiini kilahti viesti ”paypalilta”:


On huomattava, etten lähettänyt mitään viestiä millekään paypalille, enkä muullekaan kamulle. Eikä minulla ole Paypal-tiliä. Nämä koijarit väärentävät uskottavan näköisiksi nuo Paypalilta muka tulleet viestit.

SARA MARCUS: Jos tämä on luottamusongelma, luulen, että minun pitäisi sanoa, että koska luotin sinuun, se lähetti rahat tilillesi epäilemättömästi. Tätä tapahtumaa ei voi peruuttaa eikä peruuttaa, ei ole mahdollista saan rahat takaisin, meidän molempien on luotettava toisiinsa tästä, koska ei ole muuta keinoa ratkaista tätä, ymmärrän teidän ahdinneenne

Vastaukseni: Ai niin, tosiaan, eihän minulle ole tullut killinkiäkään. Katsoin juuri tilini. Yhtä tyhjää kuin poliitikkojen lupaukset.

Ihailen kyllä rohkeuttanne lähteä ostamaan tuo auto, josta myynti-ilmoituksessa kerroin, että se vie moottoriöljyä suunnilleen saman verran kuin dieseliä eli naftaa. Mutta vaikka naispuolinen lienetkin, olet varmasti näppärä automekaanikko.

teidän, ystävällisesti
-yki

Olisi luullut, että tässä vaiheessa olisi jo käryä noussut vedättäjän nenuun, mutta ei. Hän jatkaa sinnikkäästi. Hän vaatii minua maksamaan ensin ja sitten näkisin omalla paypal-tililläni (jota minulla ei ole) hänen ”maksunsa”. Näin nämä klassiset nettikoijaukset menevät. Syystä tai toisesta täytyisi maksaa ostajalle kuriirimaksu tai ylimääräinen vahingossa tullut maksu ja vasta sen jälkeen näkyisi ostajan suorittama maksu.

SARA MARCUS: olet kertonut sinulle ennen, että sinun täytyy maksaa poimia maksuja ennen PayPal tulee hyvittämään tilisi .... minä neuvon sinua tekemään maksun kautta Länsi-unioni ja palaa takaisin meille läntisen unioninyksityiskohtia, jotta he voivat luottaa tilisi

Vastaukseni: Hei kuules, menee vaikeaksi nyt. Mitäs jos maksat kärryn nyt vain vaikka SEPA-maksulla. Maksat vain sen 495 e sinne ja hoidat kuriirimaksusi tai mitä lie tälle suoraan. Tässä tili: FI72 92980000 872349002. BIC: OGÖYFIHH. (tilinumero hatusta heitetty)

Kun maksu näkyy tilillä, romun saa hakea pihasta pois.

kunnivoittaen,
yki
--------------------

Tähän ei kai enää tarvinne odottaa vastausta. SEPA-maksu ei käy missään nimessä päinsä. Ehkäpä siellä viimein ymmärrettiin, ettei kyseessä ollutkaan saalis koukussa, vaan hupiveikko. Maailmalla lienee paljon niitä, jotka huvittelevat näiden vedättäjien kanssa, vedättävät vedättäjiä. Mutta koska noilla huijareilla on kymmeniä, ellei satoja pyydyksiä kalastamassa kerrallaan, eivät he ehdi analysoida, mikä on saalis ja mikä hupailija. Ja hupailijat osaavat tekeytyä helpoiksi nakeiksi. Hupailijoidenkin kanssa täytyy siis käydä vähän aikaa neuvotteluja. Poliisit ovat näiden suhteen voimattomia, joten ei ole ollenkaan pahitteeksi, että ne, joilla aikaa ja viitseliäisyyttä on, näitä huijareita vedättäisivät. Se vie noilta kelvottomilta tehokasta työaikaa pahanteossa pois.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta minulla. Vuosia sitten erästä autoa netissä myydessäni tuli vastaava. Aluksi luulin tosiostajan olleen liikkeellä, mutta se, että ostaja halusi ostaa vanhan räyskän ja maksaa kuriirimaksua puolet auton myyntihinnasta sai ymmärtämään jutun juonen. Jo 90-luvun alussa ennen nettiaikaa konnankoukkua yritettiin kanssani puhelimitse Keltaisessa pörssissä myynnissä olleesta silloisesta romusta. Se tyssäsi alkuunsa varmaankin kommunikaatio-ongelmiin. Vasta vuosia myöhemmin tajusin senkin olleen huijausyritys. Toinen kerta tämä oli, kun leikin uunotettavaa. Silloin oli kyseessä nigerialaiskirje, miljoonaperinnön maasta pois saaminen. Olisin "tienannut satoja tuhansia euroja". Kävin vähän aikaa neuvotteluja nimellä Haist Perkema Witt, lähetin väärennetyn ajokortin ja kaikkea. Hänigern ei huomannut hupailuani silloinkaan, kun pyysin tältä apua, kun olin sairastunut vakavasti ja ”onnettomasti aviossa ollen rakastunut lakimieheeni”. Hän kysyi vain kylmästi, miten hän siinä voisi auttaa, hän on pankkiiri eikä lakimies… sitä ennen hän oli niin ystävällinen ja harras kristitty.

Mutta nähtävästi monet näihin menevät, koska nämä jatkuvat vuodesta toiseen. Suomessa maksuvälinepetoksia, joista suuri osa juuri tällaisia vastaavia, on tuhansia vuodessa. Ansaintalogiikka on selvä. Jos kuukaudessa sadasta vaikka 10% tarttuu syöttiin ja maksaa 250 – 500 euroa, on sillä jo kuukauden hyvä tienesti saatu. Puhtaana käteen. 

------ 
EDIT (vuorokausi myöhemmin):

Sara Marcus osoittautuikin sinnikkääksi.

SARA MARCUS: Ymmärrän ahdinkoasi, mutta sinun on ymmärrettävä jotain tästä tapahtumasta.
Keräysmaksu lisättiin tilillesi siirretyistä rahoista, jotta voit lähettää rahat kuriiriyhtiöön, koska en voi tehdä sitä täältä. saan viestin paypalilta siirron jälkeen, en ole koskaan tiennyt, että paypal voisi pitää rahat turvallisuussyistä, otan yhteyttä heihin tästä ja minulle kerrottiin, että he pitävät rahat turvallisuussyistä, heidän on oltava varmoja siitä, että olet legit ja tämä tapahtuma on todellista, he sanoivat, että he tekevät sen, koska jotkut asiakkaat kieltäytyvät aina irtisanomasta tavaroita tai maksavat nostomaksun sen jälkeen, kun he ovat saaneet maksun. Siksi he ryhtyvät turvaamistoimiin suojelemaan meitä molemmille , he haluavat, että teet tämän osoittamalla uskollisuutta heille.

   he totesivat, että he eivät voi julkaista kaikkia rahaa tilillesi ottamatta minkäänlaisia ​​turvaohjeita, mutta he halusivat olla varma, että olette todellisia. He tekevät tavanomaisen menettelyn tapahtumasta, jotta molemmat meistä voidaan turvata tästä tapahtumasta,

  uskon, että sinun ei pitäisi vain odottaa heitä vapauttamaan rahat tilillesi tekemällä mitään turvaohjeita, turvallisuutemme vuoksi, ei ole mitään vikaa tässä menettelyssä, ellet yrittäkö pelata täällä.

  olen pahoillani tämän ongelman aiheuttaneista haitoista, pyydän teitä jatkamaan länsi-unionin siirtoa ja lähettämään noutopalkkion kuriiriliikkeelle länsi-unionin rahansiirron kautta, kuten
paypal-ohjeistuksena.

  voit helposti lähettää rahat missä tahansa Länsi-Unionin toimistossa lähellä sinua tai verkossa osoitteessa www.westernunion.com

  ystävällisesti palata takaisin minulle.


Vastaukseni: No niin. Anna olla. Olen tiennyt alusta lähtien, että huijausta yrität. Ei kukaan lähetä kuriiria hakemaan vanhaa rikkinäistä romua toisesta maasta. On näitä nähty. Hauskaa oli. Kiitän.





Eipä tämäkään riittänyt. Yrittänyttähän ei laiteta:

SARA MARCUS: Kiitos postista Haluan sinun tietävän, että olet tekemisissä secureand luotettavaa tapahtumaa sinulla ei ole mitään menetettävää en koskaan dealwith huijaus, mutta mukaan paypal sinun täytyy seurata instructionfrom paypal


Nyt ei ollut enää vetoamista kristillisyyteen ym. luotettavuuteen. Ehkä tämä tapaus on niin epätoivoinen, että hän ei tahdo uskoa homman menneen mäkeen.

1 kommentti:

  1. Kadonneiden Bitcoinien palauttaminen kaikilta verkkohuijareilta ei ole aina niin helppoa kuin luulimme. Tajusin tämän viime kesänä, kun Amendall.net -niminen palautusyritys. auttoi meitä saamaan takaisin noin 80 % kaikesta rahasta, jonka menetimme online kryptovaluuttakaupan huijauksen vuoksi. Amendall Recovery Company kehottaa meitä aina olemaan kärsivällisiä, ja olimme kärsivällisiä tutkimuksen aikana ja seurasimme kaikkia toipumisvaiheita. Nyt olemme mieheni kanssa jälleen taloudellisesti onnellisia. Ei enää tappioita. Suosittelen tätä yritystä kaikissa takaisinperintäongelmissa.

    VastaaPoista