sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tampereella aatteet marssivat jälleen





Tampereella marssittiin jälleen aatteiden nimissä lauantaina 21. päivä lokakuuta. Onneksi ei aivan siihen tyyliin kuin muutamaa kuukautta vaille 100 vuotta sitten, jolloin aatteita ajettiin aseiden voimin ja lopulta lähes 37.000 vainajan lopputaseella. Pohjoismainen vastarintaliike katsoi asiakseen puolustaa aatettaan ja sanomaansa demonstraatiolla eli mielenosoituksella, joka liittyy vielä tässä kuussa Tampereella pidettävään oikeudenkäyntiin, jossa joko kielletään järjestö tai ei.  Tietysti vastapuoli oli ollut jo pitkään hereillä tämän tiimoilta ja oli myös sitten tapahtumissa tiiviisti mukana tunnuksella ”Ei natseja meidän Tampereelle”.

Pohjoismainen vastarintaliikkeen eetos ei ole järin mukava. Nimi tuo ovelasti mieleen, että oikealla asialla ollaan, vastustamassa vääryyksiä ja sortovaltaa. Näinhän vastarintaliikkeet ovat kautta historian tehneet. Pohjoismainen vastarintaliike ei näin jalosti toimi. Sen tarkoitus on perustaa pohjoismainen kansallissosialistinen valtio. Sen eetos on väkivallan läpitunkema. Tampereella se jakoi lappuja, joissa oli kuva AK47-rynnäkkökivääristä. Lapun sisällöstä en tiedä, eikä tarvitsekaan. Viesti tulee selväksi jo kuvasta.

PVL:n ja parin muun samanhenkisen porukan jäsenet ovat syyllistyneet lukuisiin väkivallan tekoihin ja todennäköisesti yhteen kuolemantuottamukseen. PVL:n jäsenet ja muut samanhenkiset, vaikka eivät itse käyttäisikään fyysistä väkivaltaa, ajavat sellaista yhteiskuntajärjestystä, jossa on yksi johtaja, yksi komento ja jossa toisinajattelijoita ja vääriä ihmisiä voidaan panna ojennukseen väkivaltaisin keinoin ja tänne kuulumattomiksi tuomittavia toimitetaan joko keskitysleireihin (mm. Jussi Halla-ahon ajatus paperittomien sijoituksesta) tai sitten käsiraudoissa rajalle, jossa heidät potkaistaan ulos maasta. Kyse on siis kansallissosialistisesta järjestyksestä, joka Euroopassa viimeksi oli hallintomuotona Natsi-Saksassa. Turha kai mainita, että PVL kiistää Natsi-Saksan toteuttaman holokaustin.

Porissa PVL, silloin vielä Suomen vastarintaliike, jakoi taannoin kouluissa lappuja, joiden mukaan holokausti on pelkkä myytti tai valhe, jolla tuetaan monikulttuuristumiskehitystä. "Taistelu monikulttuurisuutta vastaan edellyttää, että nykyistä politiikkaa pönkittävä holokaustimyytti kumotaan", luki lapuissa, joita jaettiin oppilaille ja kiinnitettiin ilmoitustauluille. Että Suomen koululaitoksessa syydetään pelkkää valhetta ja monikulttuurista propagandaa.

Poliisin mukaan Tampereella vastamielenosoittajat pyrkivät hyökkäämään PVL:n mielenosoittajia vastaan.  Ilmeisesti vastamielenosoittajat heittelivät paukkupommeja vastamielenosoittajia ja poliiseja kohti. Ei kovinkaan järkevää. Ja jos siellä väkivaltaisia pyrkimyksiä oli, niin vielä surkeampaa. Miksi ihmeessä vastustaa sitä, jolle väkivalta on jo eetoksessa sisällä, sen omin keinoin? Poliisi ilmoitti myös tutkivansa vastamielenosoittajien toimia väkivaltaisesta mellakoinnista epäiltynä. Tämä lienee liioittelua. Olihan siellä niitä nuoruuttaan tai typeryyttään riehujia jokunen, mutta useiden silminnäkijöiden mukaan ei nyt sentään mellakkaa. Sen sijaan kyllä PVL niin ikään silminnäkijöiden mukaan ja videoklippien selvästi osoittamina pahoinpitelivät muutamia vastamielenosoittajia. Eräs oli huutanut ohi marssiville Odinin soltuille, että "Ei natseja Tampereelle! Nämä olivat käyneet laumana päälle ja hakanneet ja potkineet huutelijaa. Sitten tuli poliisi, joka pidätti mielenkiintoisesti sen pahoinpidellyksi tulleen. Uutisointi Tampereen tapahtumasta leimasi vastamielenosoittajia häiriköiksi, ei PVL:n marssijoita, lippulinnoja ja iskulauseiden karjujia. Merkillistä.

Helsingissä asema-aukiolla nuoren hengiltä potkinut Jesse Torniainen oli myös Tampereella. Hänen tuomionsa ei ole vielä lainvoimainen. Silminnäkijän mukaan hän hyökkäili vastamielenosoittajia vastaan aina kun poliisia ei ollut näkyvissä. Samoin oli Terhi Kiemunki. Hän piti puhetta PVL:n lippujen edessä. Hän sai potkut Perussuomalaisista, eikä uudelleen hakemana enää otettu. Hän oli eduskunta-avustana ollessaan jaellut rasistisia juttujaan somessa. Hän sai jatkaa varsin pitkään työtään. Elokuussa hän sai sakot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta eli rasismista. Tuomio ei nähtävästi Kiemunkia pidättele.

Vastamielenosoittajissa oli sitten niitä ”antifasisteiksi” eli ”antifanteiksi” kutsuttuja. Näitä nimityksiä käyttävät lähinnä ne, jotka hiljaisesti tukevat PVL:ää, inhoavat kumpaakin porukkaa tai pitävät kumpaakin porukkaa ns. ääripäänä. Ymmärrän hyvin sen, että äärikansallista, rasistista ja selvästi väkivaltaa ja diktatuuria kannattavaa aatetta vastustetaan. Mutta vielä PVL:llä on oikeus osoittaa mieltään ja poliisin velvollisuus on ”suojella” näiden kokoontumisvapautta. Toisaalta PVL on varsin pieni ja lähinnä tragikoominen porukka, että maksaako vaivaa osoittaa mieltään sitä vastaan? Tampereella näitä oli vain 200 ja näistäkin osa muista pohjoismaista. Vallan kamareissa on tälläkin hetkellä samankaltaisia ideologioita kannattavia, mutta kabinettikelpoisina poliitikkoina. Näitä ja poliittisen ilmaston kehittymistä kannattaisi enemmänkin seurata.

PVL ja vastaavat pitäisi kyllä kieltää. Sekin on jo melkoista Suomessa vuonna 2017, että holokaustin kieltävä porukka saa marssia näkyvästi, vaikka se pieni olisikin, ja heilata, joka tervehdys aikoinaan tarkoitti kuolemaa väärille ihmisille. Vaikkakin, mikäli PVL:ää ei kielletä, ei juuri mikään muuttuisi nykyisestä. Porukka pysyy pienenä ja vastaavat muutkaan ryhmät eivät juuri kannatusta saa. Soldiers of Odin on pysynyt käytännössä täysin katveessa, eikä se siitä kummemmaksi muutu. Enemmistö suomalaisista on perin juurin demokratian kannalla, eikä uusnatsistiset tai äärikansallismieliset pienryhmät Suomen yhteiskuntajärjestystä juuri hetkauta. Jos Helsingin asema-aukion tapahtuma vielä toistuu tai muuta vastaavaa tapahtuu, on silloin homma selvä. Nämä ryhmät tullaan viimeistään silloin kieltämään. Mutta jos PVL saa jatkaa, saa se siitä kyllä uutta pontta, se kokee olevansa legitiimi ja niinpä äly hoi –tempauksia joudutaan kestämään. Jos se kielletään, tulee varmasti jonkinlaista flowback –ilmiötä. Uskossaan vahvat eivät heti luovuta.

Tampereella liput liehuivat. PVL:n liput. Siellä missä liput liehuvat, on aina aatteet läsnä. Ja yksi ja ainoa oikea totuus. Tosin toiset sietävät toisia totuuksia paremmin kuin toiset. Pirkanmaan käräjäoikeuden edessä PVL:n lippulinnan edessä joku huusi maneereita ja maneereilla kuin Göbbels ikään. Siihen mökään ei mikään muu totuus mahdu. Pitäköön totuutensa ja tunkkinsa, jos eivät muita vahingoita. Paras olisi, kun annettaisiin näiden marssia ja karjua iskulauseitaan tyhjillä kaduilla. Annettaisiin se huomio, minkä ansaitsevatkin. Ja annettaisiin virkavallan hoitaa asia silloin kun laki ylitetään. Ja jos PVL kielletään, on poliisin silloin puututtava lippulinnoihin ja marsseihin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti