maanantai 18. helmikuuta 2019

Sotehommia ja sotahommia



Mahtaa Sipilää ja Orpoa ottaa kupoliin nyt, kun huolella ja pitkään valmisteltu Sote eli terveys- ja hoivabisneksen valloilleen päästäminen ja maakuntaylivalta kaatuvatkin. Ei edes yhden puolueen hajottaminen, Perussuomalaisten nimittäin, auttanut. Tämä nykyinen Sinisethän on Orpon avustajien suunnittelema hanke, jossa saatiin pidettyä Niinistö, Soini ja Terho (jotka kaikki ovat Nato- tai USA-miehiä) hallituksessa hoitamassa sota-asioita, että Sipilä ja Orpo saivat rauhassa hoitaa soteasioita. Perussuomalaisillehan annettiin hallituksemme aluksi sotahommat. Niinistölle Natoasiat puolustusministerinä ja Soinille USA:n suhdetoiminta ulkoministerinä. Itse asiassa Soini on ollut ennemminkin usaministeri kuin ulkoministeri.

Isänmaamme maaperälle saapuu aina ja vähän väliä USA:n ja Naton sotilaita ja kalustoa harjoittelemaan sotaa Venäjää vastaan. Muutaman viikon päästä on ”Bold quest” -treeni, jossa on yli 10 muuta maata ja jota johtaa USA:n kenraalit. Ihan normihommaa. Nato- ja puolustusministerimme Jussi "lähdenkö pois" Niinistön totesi, kun maahamme oli tulossa Stryker -panssarivaunuja ja hävittäjiä, että "Stryker-panssari on kulkuneuvo – ei siinä dramatiikkaa ole". Ja että Yhdysvallat nyt vain olivat "aloitteellisia", kuten myös ulkoministerimme Timo "filippiiniläisnaiset on ahkeria" Soini asiassa komppasi.

Tottahan toki USA:n kenraalit aloitteellisia olivat ja ovat. Hehän kun ovat Suomen isäntiä Nato-asioissa ilman eduskunnan hyväksymistä puolustusvoimien komentajan allekirjoittamana "isäntämaasopimuksen" myötä.  Suomihan ei tässä ole mikään isäntämaa, vaan alusmaa. Käytännössä se on USA, joka sanelee, milloin tänne tullaan harjoittelemaan ja ketkä kaikki osallistuvat. Se on käytännössä USA, joka myös määrää sen, mitä kalustoa Suomeen hankitaan. Eivät ne neljä korvettia, jotka muuten rikkovat Pariisin rauhansopimuksen, ole tarkoitettu Suomen puolustamiseen, vaan mahdollisiin sotatoimiin Baltian rannikolla USA:n apuna. Samoin Nato ehdotteli jo vuosia sitten, että Suomen hävittäjät osallistuisivat Baltian alueella sotatreeneihin. Se siis on vain ja yksinomaan Baltian alueella sotimisen harjoittelemista. Ja niinpä jo vuonna 2016 Suomen Hornetit harjoittelivat Naton ”Ramstein Alloy” -harjoituksessa Baltiassa Ämarissa, joka siis on USA:n hävittäjätukikohta. Sitä edellisenä vuonna leikittiin Naton hävittäjien kanssa Itämeren päällä. Viime vuonna taas Ramstein Alloy.

Vuonna 2012 silloinen puolustusministeri Carl Haglund, ulkoministeri Erkki Tuomioja (rauhanmerkki aina rinnassa) ja pääministeri Katainen olivat aivan fantastisissa sfääreissä ja halusivat Hornetit Islannin ilmatilaa valvomaan. Vasurien Paavo Arhinmäki oli hassutettu myös kannattamaan typeryyttä. Se olisi rikkonut paitsi omia lakejamme, myös kansainvälisiä sopimuksia ja käytännössä ollut valtaisa riski joutua sotilasyhteenottoon. Mitäpä muita kuin Venäjän koneita varten valvontaa olisi tehty? Islanti on Natomaa. Mitä tekemistä Suomella on Natomaan ilmatilan valvonnassa? Eipä muuta kuin kuuliainen USA:n töiden tekeminen. Ja artistihan olisi maksanut.

Isäntämaasopimuksessa muuten Suomi ei asettanut minkään valtakunnan rajoituksia ydinaseiden sijoittamiseen, varastointiin tai kauttakuljetukseen Suomen alueella. Näin tehtiin Ruotsissa, jossa parlamentti päätti sopimuksesta. JA ydinasekiellosta alueellaan. On vielä niin, että Suomi on jo osallistunut Naton ohjusjärjestelmien teoriaharjoituksiin. Tästäkään ei juuri ole puhuttu.

Vuonna 2016 puolustusvaliokunnan pj. Ilkka Kanerva nikotteli ja toivoi "parempaa" tiedottamista, kun valiokunta sattui kuulemaan vasta uutisissa jenkkihävittäjien ja jenkkipanssarien tulevasta Suomen keikasta. Eihän hallituksen ja puolustusministerin tarvitse tällaisista pikkuasioista eduskuntaa tiedottaa, kuten ei tarvittu eduskunnan hyväksyntää v. 1994 Naton rauhankumppanuussopimukselle eikä v. 2014 isäntämaasopimukselle. Eikä kaikille lukuisille Natoharjoituksille, joissa Suomi on ollut mukana.

Eduskunta olisi voinut olla vähän jämäkämpi ja ilmoittaa, ettei mitään Natoyhteistyösopimusta ole olemassakaan - sopimuksen ovat allekirjoittaneet yksittäiset henkilöt - ei Suomen valtio. Mutta ei se ole. Toivottavasti seuraava on. Ja toivottavasti seuraava on tietoinen siitäkin, että mikäli Venäjä pistää asian vireille, on Suomen luovutettava nykyiset pitkän kantaman ohjuksilla pommittajiksi muutetut Hornetit tai sitten ne hirmuisen kalliilla hankittavat uudet jenkkihävittäjät. Nekin nimittäin tulevat olemaan pommittajia, eikä vain torjuntahävittäjiä. Ennen pitkää Suomessa tullaan näkemään tuon tuostakin USA:n pommittajia treenailemassa ja ne tulevat silloin kun niille sopii ilman mitään kutsumisia. Isäntämaan oikeus. Pariisin rauhansopimuksesta viis.

Pariisin rauhansopimus siis kieltää meiltä sotaharjoittelemisen muiden maiden kanssa, liittoutumisen, pommittajat ja rajoittaa laivaston uppoumaa, jonka uudet korvetit ylittävät hävyttömän suurilla tonnimäärillä. Pariisin rauhansopimuksen allekirjoitti silloinen Neuvostoliitto, mutta sen nykyinen osapuoli on Venäjä. Maa, jota vastaan me olemme ulkoparlamentaarisesti sitoutuneet sotimisharjoittelemaan ja olemaan etulinjassa mahdollisen sodan syttyessä. Me olemme olleet jo vuosia Afganistanissa – USA:n käskystä yhteensovittamassa sotimistaitoja ja puolustamassa amerikkalaisten yhtiöiden öljy- ja kaasubisneksiä. Tänä vuonna määrä kaksinkertaistetaan. Kuka tiesi? Tai välitti? Afganistanin seikkailu on tullut maksamaan veronmaksajille jo lähes miljardin. Kuka tiesi? Kuka välitti? Puolustusmäärättömyysrahoista, vaikka Suomea ei ole puolustettu, vaan aiheutettu vain huomiota islamistien keskuudessa. Siis turvallisuusuhkia.

Kuka välitti siitä, että Suomen sotilaat lähetettiin kouluttamaan Irakin sotilaita ja poliiseja? Siitähän oli suoranaisena seurauksena se Turun puukotus. Eduskunnan ohi tehtävät päätökset osallistua USA:n johtamiin sotaoperaatioihin ei ole hyödyttänyt Suomea, ei puolustanut Suomea, vaan päinvastoin tuonut turvattomuutta. Keskustan ja Kokoomuksen isot pojat antoivat Niinistön ja Soinin pidäkkeettömästi kytkeä maamme USA:n liekaan voidakseen rauhassa hääriä soten ”maaliin” saamiseksi, mutta ryssi senkin. Ei ehdi enää. Terveydenhuolto ja vanhustenhoito on saatu sikin sokin sekaisin ja maamme kuuliaiseksi osaksi USA:n sotakoneistoa. Hyvin toimittu, päättäjät. Hyvin nukuttu, kansanedustajat.

Jussi Niinistö herjasi paria perustuslakiasiantuntijaa "perustuslakitalebaniksi" tiedustelulakien viivyttämisestä. Kyllähän se kupolia kiristi, kun nuo tiedustelulait ovat nekin mitä ilmeisimmin tarkoitus lähinnä valjastaa USA:n sotilastiedusteluun. Kaikki, mikä haittaa Suomen kytkemistä USA:n päämääriin, on Niinistöstä ”typerää” ja ”vahingollista”. Niinistöllä on puolustusministerin toimet pian ohi. Mutta eipä mitään: hän saanee jonkun merkittävän jenkkiläisen yliopiston professuurin. Samoin kuin ystävänsä Ruotsin puolustusministeri, niin ikään USA:n mies, Peter Hultqvist. Aivan kuten aikoinaan saivat Esko Aho meiltä ja Toomas Ilves Virosta, jotka molemmat saivat palkkiovirat hyvin hoidetuista palveluksista Naton, Pentagonin ja USA:n ulkopolitiikan ja aseteollisuuden hyväksi.

Sen sijaan Suomen sotakumppanuus Naton ja USA:n kanssa jatkuu. Mutta voidakseen tuon kumppanuuden olla kansainvälisen lain mukaista, tulisi Suomen purkaa vuoden 1947 oma lakinsa ja irtisanoa Pariisin rauhansopimus. Samoin, jos liitytään virallisesti Natoon. Molemmat olisivat yhtä kuin välien rikkominen Venäjän kanssa. Ja sitähän me kaikki haluamme.

Lukeminen kannattaa aina, jos haluaa tietoa. Lukusuositus: Pentti Sainio: Minne Suomi pommittaa.

Hävittäjähankintahuijausta mietiskelin täällä.

1 kommentti:

  1. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
    Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
    *Jos haluat tulla raskaaksi.
    *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
    *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
    *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
    *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
    *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
    Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

    VastaaPoista