torstai 14. helmikuuta 2019

Hävittäjähuijaus


”Meillä ei ole varaa” on alituiseen hallituksesta kuuluva lause, kun jotain kansalaisten elämistä hyödyttävää pitäisi kehittää. Niin on ollut, on nyt ja on oleva. Samaan aikaan meitä viedään kuin pässiä narussa ja ilmaista ämpäriä. Ja varaa on ihan mihin tahansa. Kunhan kohde on oikea. Ei vanhukset, ei köyhät, ei kuppaset, ei koulutus, ei sivistys. Meitä kuljettaa virkamiehet, korporaatiot ja näiden lobbarit ja sitten typerät ja opportunistiset poliitikot. Ja me äänestämme vaaleissa uusia typeriä ja opportunisteja yhä uudelleen eduskuntaan. Ja kun he joutuvat rähmälleen ryssittyään ja jäädessään nalkkiin, he vaativat moraalisen selkäruodon suoristuessa ”toimia”, ”arvoja” ja muuta hienoa. Petteri Orpo tosin oli puhua ohi suunsa taannoin: ”Suomessa on suuri määrä eläkeläisiä, jotka elää erittäin pienellä toimeentulolla. Mut se ei nyt satasilla... tai siis köh, löysillä lupauksilla sitä ei voi hoitaa…" Täsmälleen! Raha EI riitä kaikkeen!

Suomi oli ostavinaan torjuntahävittäjiä, kun Hornetit hankittiin 90-luvulla. Miljardihankinta keskellä lamaa, jolloin köyhiltä vietiin armottomasti. Mutta tosiasia oli jo silloin se, että ne hankittiin tänne Naton nyrkkireserviksi. Roisista hinnasta viis. Ne hankittiin aliaseistettuina, vaikka se asia lakaistiin syrjään ja näytöksissä annettiin niiden jylistä vaikuttavasti. Tarkoitus oli myöhemmin hankkia niihin ohjusjärjestelmät ja ne sitten hankittiinkin. 1,6 miljardia koko systeemi, vaikka julkisuuteen ilmoitettiin ohjusten hinnaksi ”vain 188 miljoonaa.

Ja samalla torjuntahävittäjät muuttuivatkin pommittajiksi. ”JASSM mahdollistaa vihollisen syvyydessä olevien pistemaalien tuhoamisen jopa yli 370 kilometrin päästä. Tyypillisiä kohteita tällaiselle ohjukselle ovat johtokeskukset, ohjuspatterit, lentokenttien konesuojat, tutkajärjestelmät sekä ammusvarikot”, hehkutti naivisti Reserviläinen 8.7.2018. Ja: ”Kyseessä on alansa modernein ase maailmassa”. Tosiasiassa niiden vuosikausien viivästys johtui niiden keskeneräisyydestä, eikä ne ole oikein kenenkään muiden suosiossa. Edes USA:n omat asevoimat eivät halua sitä. Niitä onkin dumpattu Suomen lisäksi Australiaan ja Koreaan, joille kelpaa mikä tahansa. Mutta Pariisin rauhasopimus kieltää Suomelta pommittajat. No, Suomi rikkoi tuota sopimusta Lapin ilmasotaharjoituksessa ACE 17, jossa oli mukana jenkkien B52-ydinpommittajia. Pikku juttu.

Itse F/A-18 Hornetit myytiin meille siksi, että ne ovat suunniteltu merivoimien tukialuskäyttöön. Samaan aikaan meille tarjottiin USA:n ilmavoimien käyttämää F-16 -hävittäjää. Se olisi ollut halvempi, mutta esittelymuistiossa (sisäpiirin laatimassa) se esiteltiin ikään kuin huonompana ja kalliimpana. Siis valehdeltiin päättäjille. Hornetit ovat siis tiensä päässä jo jokusen vuoden kuluttua. F-16 -koneet sen sijaan tulevat lentämään vielä 2040-luvulla. USA:n ilmasotilaat vähän laidasta laitaan pitävät edelleen F-16:ta Hornetia parempana koneena. Meille siis myytiin nopeasti käsiin hapantuvia koneita kalliimmalla hinnalla. Mutta kun ne olivat Nato-yhteensopivia. Niitä varten on tehty ilmatankkaussysteemit, joita Suomen lentäjät tuolloin tällöin treenaavat. Niiden hankintapäätös tehtiin käytännössä saman tien kun Neuvostoliitto oli hajonnut. Suomi hyppäsi lännen syliin heti ja välittömästi.

Kun ne Hornetien hankinta siis myytiin meille suomalaisille torjuntahävittäjähankintana, niin kukapa sitä enää muisti siinä vaiheessa, kun USA ja Natoliittouma pommitti Libyaa, halusivat ulkoministeri Stubb, Matti Vanhanen ja yllättäen myös ex-puolustusministeri Elisabeth Rehn Suomen Hornetit mukaan leikkiin. Se vain ei käynyt, koska lentäjiltämme puuttui ”Red Flag”.

Yhdysvalloissa toimii kaksi pommituskoulua, nimeltään Red Flag. Nimi tulee siitä, että aikoinaan siniset taisteluharjoittelivat kuviteltua neukkuvastustajaa vastaan. Jokaisen hävittäjälentäjän, joka osallistuu sotatoimiin (joita USA:lla on jatkuvasti), on käytävä tämä koulu. Myös kaikkien liittolaismaidenkin lentäjien. Nyt viime vuoden lokakuussa suomalaisetkin lentäjät ovat osallistuneet näihin koulutuksiin. Miksiköhän? No, jos nyt olisi se Libya-offensiivi, niin Suomen kunniakkaat Hornetit voisivat osallistua oikein mielihyvin.

Puolustusministerimme, kotiin, isänmaahan ja hävittäjiin uskova Jussi Niinistö, vaatii, että hävittäjiä pitää hankkia vähintään sata. Koska uskottavuus. Koska huollossa on aina osa. Koska koko maa täytyy pitää puolustettuna. Koska vain 64 lentsikkaa ei näytä komealta.

Siitä hän ei puhunut, että kentät ovat sen "tietyn" vihollisen tarkassa tiedossa ja että ne voidaan pommittaa ohjuksilla perunapelloiksi tuossa tuokiossa. Ja että jos paha kriisi tulee, on ilmatilamme heti täynnä ohjuksia ja siinä jokunen ilmaan päässyt Hornet ei juuri muuta tee kuin tuhlaa kerosiinia.

Kun uusia hävittäjiä hankitaan, puhutaan jälleen ”puolustuksesta” ja ”torjunnasta”. Ei siitä, että Suomi tosiasiassa hankkii hyökkäysaseita. Se on sitä Natotietä, jota me kuljemme. Nato niitä tarvitsee, ei Suomi. Ja siksi ne tullaan tilaamaan USA:sta. Asevoimamme on niin natoistettu, ettei muut vaihtoehdot tule kyseeseen. Ei, vaikka Ruotsin ilmavoimien komentaja Mats Helgesson viikko sitten kerskasi estottomasti, kuinka Gripen on suunniteltu tuhoamaan Suhoit (IL 7.2.). Hienoja puheita meille noita Suhoin tappajia tyrkyttävän maan kenraalilta. Maan, joka myös osallistuu jatkuviin Nato-harjoituksiin. On siinä Putinin hovilla naurussa pitelemistä.

Eipä siitäkään ole puhuttu, miksi Suomi tarvitsee niitä uusia neljää yli 100-metrisiä korvetteja, jotka maksavat 1.200.000.000 euroa. Niin, mihin Suomi tarvitsee massiivisia sota-aluksia? No, tietenkin yhteistoiminnassa Naton kanssa Baltiaa puolustamaan. Vai luuleeko joku, että tänne joku hyökkää meriteitse? Hyökkäysaseiksi ne korvetit meille hankitaan. Nato edellyttää sitä. Tämä on vain arvaukseni, mutta todennäköisesti se tulee vielä ilmi. Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg vierailee varsin runsaasti Pentagonissa. Kerrotaan, että hänellä olisi siellä oikein oma työhuonekin. Huhupuhetta varmaan. Ja jostain syystä ei halunnut jatkokautta enää.

Se on nyt Nato ja USA, joka määrää, milloin täällä päin pidetään sotimisharjoituksia, joissa on mukana Suomi, Natomaita ja Ruotsi, joka on myös Naton talutusnuorassa. Pian maassamme alkaakin USA:n johtama Bold Quest, joka tulee maksamaan Suomelle 4,5 miljoonaa. Yksi treeni siis. Pikkurahoja.

Mitäs se ulkoministerimme Soini sanoikaan äskettäin? ”Maailma ei toimi niin, että otan tuosta neljä hävittäjää ja laitan ne rahat vanhustenhuoltoon.” (IS 8.2.) Hänkin on muiden sinisten mukana sitä mieltä, että Suomen tulee hankkia 100 uutta hävittäjää. Vanhuksista niin väliä.

(lukusuositus: Pentti Sainio: Minne Suomi pommittaa, jota myös käytin tässä kirjoituksessa)


1 kommentti:

  1. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
    Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
    *Jos haluat tulla raskaaksi.
    *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
    *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
    *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
    *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
    *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
    Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

    VastaaPoista