torstai 1. marraskuuta 2018

Nato - Suomi - otaN



"Venäjälle lähetettävä viesti, että meitä ei pelotella".  "Odotan, että Venäjä käyttäytyy turvallisesti ja vastuullisesti". Näin Jens Stoltenberg uhosi.

Natoko sitten käyttäytyy turvallisesti ja vastuullisesti? Mitä muuta tuo harjoitus on kuin erittäin aggressiivinen aseiden kalistelu ja voimien näyttö tietylle maalle. Vähemmästäkin Venäjälle vedettiin herneitä putkeen ja saman tien työnnettiin ohjukset omiinsa.

Nato harjoittelee aina missäpä muualla kuin Baltiassa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja muutenkin Venäjän lähettyvillä. Jos joku sanoo nyt, että Norja ei ole Venäjän naapurissa tai lähettyvillä, niin katsokoon karttaa. Nykyteknologialla ja asein välimatka ei juurikaan merkitse. Nyt käytävä harjoitus sijoittuu pääosin arktiselle alueelle. Ja yksi lentokentistä muuten sijaitsee noin 150 km etäisyydellä Venäjän rajasta - Rovaniemellä. Siellä nousee ja laskee lähinnä USA:n hävittäjiä ja ilmatankkauskoneita. Kuinka moni muuten pitää sitä minään, että Naton (tai USA:n) piti alun perin tuoda Rovaniemelle strategisia raskaita pommikoneita, B52 -koneita, ja F22 Raptor -häivehävittäjiä? 150 km päähän Venäjän rajasta. Rovaniemen toimintaa johtaa USA:n ilmavoimien eversti Brian Montgomery. Hän jutusteli, että harjoituksen tarkoitus on saada kehitettyä kaikkien puolustusvalmiuksia ”mitä tahansa uhkaa” vastaan. Mikähän se ”mikä tahansa” uhka mahtaakaan olla?

Montgomery kertoi myös, että Eurooppa tarvitsee Natoa. Minä kysyn, että mihin. Ja vastaan: jos turvattomuutta halutaan, niin silloin Nato. Mutta jos Natoa oikein tarvitaan, niin miksei se mene harjoittelemaan Syyriaan tai Jemeniin? Noissa paikoissa on tositoimet meneillään ja siviilejä murhataan urakalla, aiheutetaan nälkää, sairauksia, kärsimyksiä ja tuhotaan sivistystä. Sinne sitä sopii mennä sotaa harjoittelemaan, jos vaikka sattuisi saamaan sen sotimisen lopetettuakin. Ai niin, USA on yksi osapuoli kummassakin. Asekauppa kärsisi, jos soitiminen lakkaisi, eikä Amerikasta tulisi great again.

Suomi on siis yhtenä nöyränä käskyläisenä USA:n johtamassa Naton sotimisharjoituksessa. Tottahan toki on ja niin kuuluu, onhan Suomi yksi USA:n nykyisistä alusmaista ja Naton ns. isäntämaa, mikä tarkoittaa oikeasti isännän, Naton, palvelijamaata. Se isäntämaasopimuksen allekirjoitus, jossa parlamentarismi sivuutettiin tyystin, on oma lukunsa. Ei se ole vain USA, jossa on ollut ja on sotahaukkoja.

Nyt käytävä sotaharjoitus on sotaisin sitten kylmän sodan. Massiivisin. Eniten kalustoa ja miehiä mukana. 50.000 ukkoa 31 maasta Ja pian, heti ensi vuoden alussa, Suomi osallistuu (lue = on velvoitettu) Bold Quest -sotimisharjoitukseen ja tällä kertaa ihan täällä meidän omalla maaperällä, mutta sitäkin johtaa, kuinkas ollakaan, USA. Tiettävästi siihen kuuluu myös jotain kiinteiden rakenteiden rakentamista, mitä lieneekin, ja erillinen Naton erikoisjoukkojen treenailu itärajalla. Venäjän vastaisella rajalla siis.

On muuten hienoa, kuinka Suomi, ilmastonmuutostyön eturintaman sankarimaa, osallistuu järjettömään miljoonien kerosiini- ja bensiinilitrojen polttamiseen nyt käytävässä harjoituksessa. Satamäärin laivoja, koneita, panssareita ym. ajoneuvoja. Mikään määrä luonnonvarojen tuhlausta, saastutusta ja kasvihuonekaasuja ei ole tarpeeksi, kunhan saamme TURVALLISUUTTA.

Joskus YYA-historialliseen aikaan Neuvostoliitto ehdotti Suomelle yhteisiä sotaharjoituksia. Kekkosen Suomi kieltäytyi kunniasta. Mutta nyt, kun Nato-kenraalit valistavat suopeat kasvonsa Suomeen päin, ollaan välittömästi messissä ja kirjoitetaan isäntämaasopimus, käytännössä Naton jäsenyyspaperit, ilman eduskunnan tai minkään muun suostumusta. Allekirjoittajana puolustusvoimien komentaja, tasavallan presidentti ja ulkoministeri siinä vieressä seisten.

Muuten, Venäjä ja Kiina (aika kaukana kotoa) treenasi merisotimista viime vuonna Suomenlahdella. Kas, kun Suomi ei osallistunut niihin. Ai niin, Suomihan on puolueeton ja sotilaallisesti liittoutumaton maa. On aina ollut. Silloinkin, kun sisällissodan jälkeen Suomi antoi Saksan miehittää maa ja ottaa Suomen joukot komentoonsa. Ja silloin, kun jatkosodassa Suomi antoi Saksan käyttää Suomen maaperää Venäjän hyökkäykseen ja antoi pataljoonallisen miehiä kouluttautumaan SS-sotilaiksi valan Hitlerille vannomisineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti