tiistai 25. heinäkuuta 2017

Jehovistit Herran valitut




Venäjän hallinto rajoittaa eräiden uskonnollisten yhdyskuntien toimintaa. Jehovan todistajat ovat siellä luokiteltu äärijärjestöksi. Äärijärjestöhän se minustakin on, kuten myös useimpien suomalaisten uskovien evluttien silmissä. He uskovat samaan Jumalaan ja samaan Raamattuun kuin kristityt, mutta heidän tulkintansa ja Jeesus-käsityksensä ovat vääriä. He uskovat väärin ja siksi kristityt eivät katso heitä kristityiksi ensinkään. Tietenkään Venäjän suhtautuminen ei ole ihme. Jehovan todistajia nimittäin johdetaan globaalisti USA:sta, jossa uskonnon ensivaiheet Charles Taze Russell kehitti.

Voisi ajatella, että Venäjällä on sekularisaatio käynnissä. Mutta ei, kaikkea muuta. Kyse on uskon ja oikean totuuden Putinin aikakauden ryhdistysliikkeestä. Evankelisluterilainen kirkko on saanut jäädä jokseenkin rauhaan, kuten katolilaisetkin ilmeisesti. Nämä ovat kaiketi lähes hyväksyttäviä sen ainoan oikean uskomisen muodon ohella, nimittäin ortodoksisuuden. Ortodoksikirkko on kiinteästi yhteydessä Kremliin ja Putin on Moskovan patriarkaatin tukija ja hyvä ystävä.

Jehovan todistajille tuo Venäjän linjaus on myös myönteinen juttu. He voivat jälleen todistetusti ilmoittaa olevansa vainottuja. Vainotuksi tuleminen synnyttää mainiosti uhriutumista, mikä taas on tehokasta oman agendan edistämistä. Oman asiansa edistämisessä jehovistit ovatkin tehokkaita. Joka viikonloppu ja viikollakin on heillä suunnitellut ihmisten kiusaamiskierrokset. Kaikilla näistä on kokemuksia. Joskus kauan sitten kouluaikoinani yritti eräs jehovistikaveri lähestyä minua. Hän kertoi voivansa tarjota apua, vaikka näytti siltä, että olisi itse tarvinnut apua. Ja paljon. Näin jälkeenpäin ajatellen hän näytti suunnilleen itsemurhakandidaatilta. Muistan vieläkin hänen epätoivoisen katseensa.

Toukokuussa Porin kirjastossa oli muutamia muitakin kirjastoja kiertänyt näyttely, Jumalan nimi nimeltään, jossa oli kauniisti kuvitettuja kuvatauluja ja vitriineitä, joissa esiteltiin ”Jehova” -nimen esiintymistä historian teksteissä ja Raamatussakin. Siellä oli myös pyörimässä video, jossa oli selvää tunnustuksellista sisältöä sekä traktaatteja mukaan otettavaksi. Lähetin kirjaston johtajalle sähköpostin, jossa ilmoitin tunnustuksellisen näyttelyn olevan täysin väärässä paikassa. Hän kävi tarkistamassa näyttelyn ja totesi huomion oikeaksi. Tunnustuksellinen materiaali poistettiin. Tästä oli SK:ssakin juttu. Maininnalla ”tarkkaavaiset kävijät” tarkoitettiin siis minua. Kai tämäkin episodi oli vainoa heidän mielestään (vaikka näyttely oli siis yksityishenkilön).

Suomen laissa on sellainenkin käsittämättömyys kuin jehovisteille suotu erivapaus: heidät on vapautettu armeijan käymisestä. Silkka uskontoon perustuva valtion suojelema epätasa-arvoisuus. Uskonnoton pasifisti joutuu vankilaan, mutta Jehova kävelee vapaana jakaen houruisia Vartiotorneja. Jehovistien erivapaus tässä ei ole muuta kuin perustuslain vastainen loukkaus totaalikieltäytyjiä kohtaan. Perustuslakivaliokunnalle tämä lienee pikkuasia, kun ei sille tärkeää aikaansa ole suonut. Perusoikeusrikkomukset saavat jatkua. Putinin Venäjällä siis eri meininki. Siellä jehovistit ovat lainsuojattomia samoin kuin homot. Tosin, jos Jehovan todistajat julistettaisiin meillä äärijärjestöksi, voisi se armeija olla sitten vähän hankalampi juttu.

Kirjaston näyttely, toisin kuin sen järjestäjä kertoi ja kirjaston johtaja katsoi, oli läpeensä tunnustuksellinen. Sen informatiivinen arvokin oli ohut. Näyttely edusti uskoa, joka on varsin vaarallista humpuukin muotoa. Monia sairastuneita lienee kuollut vain siksi, että verensiirto edustaa heille paholaisen ilkeitä juonia. He rahastavat, ryöstävät köyhiä ja yksinäisiä, manipuloivat ja uhkailevat jäseniään. He käyttävät kaikessa "hengellisyydessään" henkistä väkivaltaa. Eikä vain henkistä. Suljetuissa uskonnollisissa yhteisöissä on aina harrastettu lasten hyväksikäyttöä. Niin jehovistienkin piirissä. Jehovistit käyttävät Mooseksen lakia seksuaalirikoksia selvittäessään. Kun joku äijä raiskaa naisen tai sekaantuu lapsiin, vaaditaan ensinnäkin kaksi todistajaa. No niitähän tietysti aina löytyy lapsenraiskauksessa… Sitten tutkitaan, ovatko uhrit vastustelleet tarpeeksi. Mieshän on viaton Jumalan luomistyön kruunu, nainen sivutuote ja lapsi on vain lapsi. Mies ei tietty voi himolleen mitään, nainen tai naisesta lähtenyt lapsi ovat kiusaus ja viekoitus. Nämähän houkuttelevat miehiä syntiinlankeemukseen. Rikoksia ei kerrota viranomaisille, vaan ne tutkitaan omissa salaisissa oikeuskomiteoissa. Ja ne ovat sellaisia hornankattiloita, ettei kukaan uhri siitä vaurioitta selviä, joutuu vielä itsekin syytetyksi. Näinhän se vanhoillislestadiolaisillakin menee, tai meni, kuten he itse uskottelevat. Sama eetos siellä kuitenkin on ollut. Katoaisiko se noin vain muutamassa vuodessa? Lesujen hyväksikäytöt tulivat ilmi vasta joku aika sitten. Samoja latuja nämä kulkevat kuin eräissä islamistin kulttuureissa.

Ilmeistä on, että suurin osa jehovistien lapsenraiskaajista on jäänyt tulematta ilmi ja jäänyt rangaistuksetta. Samoin kuin lapsia kohtaan henkistä väkivaltaa harjoittavat asosiaaliset ja persoonallisuushäiriöiset pelottelijat ovat saaneet ja saavat jatkaa sairaalloista toimintaansa. Uskontojen uhrien tuki ry on ilmoittanut, että heidän työsarastaan suuri osa on juuri Jehovan todistajien uhrien tukemista. Suomen valtio jatkanee näiden armeijasta kieltäytyjien pumpulista kohtelua ja jatkaa totaalikieltäytyjiin kohdistuvia ihmisoikeusrikkomuksia.

Venäjä, vaikka onkin maailman parhaan uskonnon, ortodoksisuuden, kohteen eli ainoan ortodoksisen jumalan suojeluksessa, ei sekään silti luota tämän ylimaalliseen ja kaikkivoipaiseen varjelukseen, päätellen Itämerellä nyt toteutettavasta näytöksestä, jossa maailman kaikkein suurin ja kaunein sukellusvene Dimitri Donskoi saattajineen esittäytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti