torstai 7. marraskuuta 2019

Raamattu. K18



"Jos uskonnot keksittäisiin nyt, ne kiellettäisiin todennäköisesti lakien ja hyvien tapojen vastaisina. Niin pullollaan ne ovat käsityksiä ja sääntöjä, joita nykymaailma ei siedä." Näin Lännen median oikeustoimittaja Rebekka Härkönen kolumnissaan 6.11. (TS:ssa julkaistu)

Olen usein uskovaisten kanssa keskustellessa todennut, että jos Raamattu julkaistaisiin nyt, se vedettäisiin äkkiä markkinoilta, ellei se olisi jäänyt jo kustantajan pöydälle, ellei kirjoittajat olisi tehneet vaadittuja muutoksia. Myös lastensuojelu tarttuisi alta aikayksikön kristinuskon peruskirjan Raamatun lukuisiin lapsiin kohdistuviin julmuuksiin ja älyttömiin sääntöihin.

"Monien uskontojen tiukoissa tulkinnoissa nainen katsotaan vähempiarvoiseksi kuin mies, seksuaalisuus on säänneltyä ja poikien penikset on pahoinpideltävä ympärileikkaamalla ilman lääketieteellistä syytä" (Härkönen).

Päivi Räsänen on fundamentaali uskovainen, mutta hän jättää monet Raamatun kohdat ja uskontonsa fundamentit sivuun. Joko tarkoituksenmukaisesti tai sitten vain omaa monitulkintaisuuttaan. Hän luki Raamatusta lakia poliiseille, vaikka samassa Raamatussa kielletään naisen puhumasta ja opettamasta julkisesti. Päivi teki sen vieläpä esivallalle. Hän myös kuvautti itsensä Raamattu kainalossa Pasilan poliisitalon edessä. Raamatussa varoitetaan ulkokultaisuudesta ja julkisesta hurskauden esittämisestä. Raamatun mukaan homot tulee tappaa ja poikien penikset leikeltävä. Miksi Räsänen ei näitä vaadi?

”Esimerkkejä uskontojen ja perustuslain törmäyskohdista riittää. Jos tiukkoja uskonnollisia tulkintoja ja perustuslakia yritettäisiin sovitella vaikkapa samalle moottoritielle, seurauksena olisi jatkuva suuronnettomuushälytys.” (Härkönen)

Raamatussa on monta kohtaa, joiden mukaan tulee kivittää ihmisiä näiden erilaisista teoista. Raamatussa Jumala tuhoaa kaupunkeja ja kansoja. Ja jos ei itse, niin käskee omaisuuskansansa tehdä näitä hirmutekoja. Raamatussa on tekstejä, jotka ovat paitsi ihmisoikeuksien polkemista, myös Suomen perustuslain vastaisia. Päivi Räsänen vetosi poliisikuulusteluissa kertomansa mukaan Raamatun laillisuuteen. Kyllä, Raamattua saa myydä ja jakaa täysin vapaasti ilman mitään sanktion pelkoa.

”Uskontojen pyhät kirjoitukset suodattuvat lukijansa mahdollisen fanaattisuuden läpi, eivätkä oikean ja väärän määrittelyssä välttämättä silloin paina perustuslait, rikoslait tai ihmisoikeussopimukset.” (Härkönen)

Meillä on uskonnonvapaus. Meillä on vapaus ostaa tai jakaa Raamattuja ja lukea sen pyhiä kirjoituksia. Mutta koska Raamattu on erittäin hajanainen, epäjohdonmukainen ja sisäisestikin ristiriitainen, voi sieltä kukin nostaa esille haluamiaan kohtia. Päivi Räsänen ottaa mieluusti sieltä esille kirjoituksia, jotka asettavat häpeään inhoamansa homot. Hän ei juuri kiinnitä vaikkapa avionrikkojiin huomiotaan. Viimeksi mainittu lienee kai niin tavallista, ettei siihen kannata paukkuja tuhlata. Tai sitten siksi, että nämä tavallisesti ovat heteroja – ”mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”, kuten hänen kirjoittamansa pamfletin alaotsikko kuuluu. Mutta homot! VT nämä tuomitsee, joten se on ihan oikein sitten julistaa nämä häpeällisiksi. Ja koska Raamattu on laillinen kirja, on se sitten ihan laillista. Entä sitten sukurutsa? Jumala siunasi Abrahamin avioliiton sisarensa kanssa (heillä oli sama isä). Eivätkö he sitten olleet häpeällisiä? Entä jos nyt joku tekisi saman?

Kaikki kristityt vetoavat peruslakiin, kymmeneen käskyyn. Ne ovat Vanhassa testamentissa. Mutta siellä kerrotaan myös, että ”Jos joku lyö kuoliaaksi ihmisen, kenen hyvänsä, hänet rangaistakoon kuolemalla.” Tämä siis laillisesti Suomessa myytävässä kirjassa, joka ei ole fiktiota eikä scifiä.

Minulle on usein sanottu VT:n julmuuksista, että ne on kumonnut ”Uusi liitto”, Uusi testamentti. Mutta ei kannata kuvitella, että ne julmuudet sinne VT:n puolelle olisivat jääneet. UT sisältää sekin runsaasti Jumalan kostoa, tuomiota, uhkailua, kadotukseen julistusta ja suoranaista vihaa toisin ajattelevia kohtaan. ”Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?... Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta.” - Jeesus. Luettelo olisi pitkä kuin nälkävuosi, joten se jääköön tästä pois. - Uuden liiton aikana muuten olisi luullut, ettei Jumala enää hylkäisi luotujaan, mutta ei siitä ole pitkä aika, kun Suomessakin oli nälkävuodet, katovuodet, jolloin ihmisiä kuoli nälkään kuin kulkukoiria pitkin teitä ja mäkiä, ja harjoitettiin kannibalismiakin. Koska Jumalan vilja tuhoutui. Ei auttanut Raamatun luku eikä rukous.

"Kristinusko tullaan kriminalisoimaan. Ne papit ja piispat, jotka vielä ovat oikeasti uskossa, on vaiennettu ja säikäytetty. Suomen luterilainen kirkko on hiljaa jäsenensä vainosta. Suomen luterilainen kirkko on häpeäksi Suomelle ja kristikunnalle!" Laura Huhtasaari Twitterissä 4.11. Päivi Räsäsen jutun ääreltä.

On kuvaavaa, että yksi Räsäsen lämpimimmistä tukijoista on vilpillisesti gradunsa tehnyt, blogikirjoituksiaan copypeistaamalla laatinut, poliittisia vastustajiaan avoimesti pilkkaava ja halveksiva, etnonationalistinen toiseutta vihaava henkilö, joka ilmoittaa joka mutkassa olevansa kristitty. Maailman 6000 vuoden ikään uskova kristitty kreationisti.

Hän jatkoi twiittiketjussa vielä, että Päivi Räsänen ei saa enää uskoa vakaumuksensa mukaan. Että se on ongelma. Mutta kyllä hän saa. Ja saa Huhtasaarikin pitää maapalloa litteänä tai vaikka kuutiona ja uskoa maailman olevan 6000 vuotta vanha. Mutta ei pidä Raamatunlauseiden kera mennä kertomaan toiseutta edustavien olevan häpeällisiä. Ei toimia kuten Etelä-Afrikassa aikoinaan, jossa Raamatulla perusteltiin etnisiä eroja ja orjuutta. Raamatunlauseet eivät ole syytesuojattuja. Jos ne kehottavat kiihotukseen kansanryhmiä kohtaan, astuu voimaan maallinen Suomen laki, joka taatusti menee Raamatun yli ja ohi.

Toisin kuin yltiöpopulistisesti julistetaan, kristinuskoa ei tulla kriminalisoimaan. Sen karkeimpien ihmisarvoa alentavien jakeiden käyttöä varmasti tullaan tarkkailemaan, eivätkä kristityistä suurin osa niitä haluaisi edes käyttää. Kristinuskon asema maassamme tulee vähenemään, kuten se on tehnyt jo jonkun aikaa, mutta sen kieltäminen vaatii jo aika mielikuvituksellista. Ja sen uhan julistaminen populistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti