tiistai 24. heinäkuuta 2018

Myrkkykäärmeetkin piti sitten luoda

Komodonvaraani ja muita mukavia otuksia. Alkuperäinen blogini kuvituskuva

 
”Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan?” Matt. 3:7

Näin Raamattu kertoo Johannes Kastajan huutaneen. Tämä toistuu sitten Jeesuksen suuhun pantuine sanoineen: ”Te kyykäärmeitten sikiöt! Kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?” Matt 23:27

Tämä tuli mieleeni tänään lukiessani Reza Aslanin mielenkiintoista kirjaa "Kapinallinen - Jeesus Nasaretilainen aika ja elämä" ja siitä sitten tuli mieleen kesäuusia tämä 26.6.2012 Kotimaa-24 -blogissa julkaisemani teksti vain vähän tuunattuna.

------------------

Keväällä kävellessäni pellolla törmäsin kyykäärmeeseen. Oikein kunnon mittaiseen. Otaksuin ensin, että se oli kuollut, kun se ei olkien heitoista ollut moksiskaan. Jalan polkaisu sitten sai sen pään kääntymään. Päätin kokeilla seuraako se minua. Seurasi. Muutaman kerran sen kierrettyäni sen katse seurasi minua sillä seurauksella että se kiersi itsensä kerälle. Kyy on Suomen waarallisin käärme, muttei onneksi fataalisen myrkyllinen. Joskus tuntuu siltä, että keskuudessamme, meissä ihmisissä, on paljon myrkyllisempiä tapauksia.

Katselin Prisma-dokumentin Myrkynmetsästäjä. Se kertoi Tohtori Bryan Frystä ja hänen työstään kalkkarokäärmeitten, skorpioniliskojen sekä skorpionien parissa. Näistä lypsettävää myrkkyä tutkitaan ja niistä tehdään vastamyrkkyjä niiden pistoksien varalta. Fry todisti erään herttaisen otuksen, kolmemetriseksikin kasvavan komodonvaraanin erittävän purressaan myrkkyä, joka estää veren hyytymisen. Sitten se odottaa, kunnes ruoka valuu kuiviin ja se kuolee. Ei siis juuri kannata jäädä neuvotteluihin komodonvaraanin kanssa. Inhoan kylmyyttä ja räntää, mutta oikeastaan olen tyytyväinen siihen, että synnyin Suomeen. Täällä ei ole komodonvaraaneja.

Tuli mietittyä sitäkin, että miksi ihmeessä kaikkitietävän Luojan piti luoda myrkkykäärmeitä, myrkkyliskoja ja skorpioneja? Mikä tarkoitus niillä piti olla? Ihmisiä kuolee käärmeenpuremiin vuosittain keskimäärin 35 000. Pyramidikyyn purema tappaa vuodessa tuhansittain ihmisiä. Yleensä fataali käärmeen myrkky on hermomyrkkyä, joka tukehduttaa hengityksen lamaannuttua. Kuolema seuraa yhtä varmasti, oli sitten pakana, muslimi, kristitty tai ateisti. Vaarallisimmat skorpionilajit ovat myös hermomyrkyttäjiä. Esimerkiksi Meksikossa skorpioninpistoihin kuolee yli tuhat joka vuosi. Pistoja esiintyy satoja tuhansia vuosittain. Huumejengeillä on pitelemistä pysyäkseen perässä uhriluvuissa.

Pitkäjänteisellä työllä on onnistuttu kehittämään vastamyrkkyjä. Kerran USA:ssa Teksasissa sairaaloissa alkoi ilmaantua ongelmia kalkkarokäärmeen puremista, joihin ei mikään vastamyrkky tehonnut. Oireet olivat ennen tuntemattomia ja ikäviä. Uhreina oli myös paljon lapsia. Tässä saattoi olla yksi ilmenemä evoluutiosta omana aikanamme. Epäiltiin nimittäin, että kaksi kalkkarokäärmelajia oli onnistunut risteytymään keskenään ja kehittämään entistä tehokkaamman myrkyn. Tai sitten uuden myrkkytyypin kehittyminen oli saalistajan ja saalistettavan kilpavarustelusta. Kilpavarustelua eivät siis keksineet länsi ja itäblokki pullistelussaan, vaan evoluutio teki sen ensin.

Vastamyrkyt pelastavat runsaasti ihmisiä muuten varmalta kuolemalta. Absoluuttisesti varmemmin kuin rukous. Vastamyrkkyjen keksiminen ja valmistus on sofistikoituneen tieteen tulosta, ihmisen neuvokkuuden aikaansaannosta. Myrkkykäärmeiden luoja, Jumala, ei tiettävästi ole vastamyrkkyjen ohjeita missään antanut, eikä edes myrkyllisten eläinlajien varomisesta Raamatussakaan mitään ilmoitettu. Sopii ihmetellä miksi ei. Paljolta turhalta kärsimykseltä olisi vältytty, mikäli Jumala olisi myrkkymatelija- ja skorpionilajien sijaan tehnyt jotain muuta. Tai jos syystä tai toisesta oli pakko nuo herttaiset otukset luoda, niin olisi voinut elämän käyttöohjeisiin eli Raamattuun präntätä maininnan myrkyllisistä lajeista ja niiden puremille vastamyrkyn kaavan.

Meidän ns. evoluutiouskovaisten (mitä nimitystä uskovat mielellään käyttävät) mielihupia on ollut arvailla, miten kaikki miljoonat lajit saatiin mahtumaan ja elämään siinä kuitenkin ilmeisen ahtaassa Nooan arkissa. Miten kaikki heinä riitti, miten monta paria saaliseläimiä lihansyöjille, kuinka paljon makeaa vettä tarvittiin, kuka siivosi tonnikaupalla sontaa päivittäin jne. Halpaa hupia meille skeptikoille. Mutta voihan sitä pohtia sitäkin, miten siinä purkissa roudattiin nuo parikymmentä erityisen vaarallista skorpionilajia, miten kaikki kobrat, pyramidikyyt, mustamambat, korallikäärmeet, kraitit, myrkkytarhakäärmeet, aavikkotaipaanit, kalkkarokäärmeet, skorpioniliskot, myrkkyvaraanit, ja ne kuristajakäärmeetkin jne. Ja komodonvaraanit. Ja miten ne kaikki ruokittiin?

Mutta evoluutiohan on satua ja lajiutuminen järjetöntä. It makes no sense. Meidät kaikki on erikseen luotu tänne, meidät myrkylliset ja myrkyttömät. Pärjäilkäämme keskenämme kun näin on tarkoitettu.

Mutta jos Jessekin käytti sanaa ”myrkkykäärmeen sikiöt” negatiivisessa valossa, niin eikö hän pilkannut isänsä, Jumalan, luomistyötä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti