torstai 23. marraskuuta 2017

Taikavarputeknologiaa




Kävin vuonna 2014 Helsingissä Hengen ja tiedon messuilla, niillä hörhömessuilla, missä kaikenlaisia maagisia juttuja markkinoidaan; jalokivienergioita, grafologiaa, ennustusta, tähtikarttoja, kaiken karvaisia terapioita sun muita. Ja taikavarpuja. Eräässä huoneessa oli taikavarpukaveri, jolla oli jos jonkinlaisia metallilangoista väänneltyjä taikavarpuja. Niillä piti paitsi löytää vettä, myös paikantaa maasäteilykenttiä. Sain testata, mutta en löytänyt siitä kohdasta (toisessa kerroksessa) huonetta, jossa maasäteilyä piti kaverin mukaan olla. Hän itse sai metallivarvun taipumaan. Tai siis se säteily sai. Tai niin se kaveri, joka oli hieman epävarman oloinen ja vähän sellainen mutisija, halusi saada minut uskomaan niin. Metallinen iso ”Y-varpu” maksoi 12 euroa, pieni 8 euroa. Ja ne olivat siis metallilankaa, joka oli väännetty muotoon varmaan parissa sekunnissa. Mutta se jokin niissä kai sitten oli. Sama myyskenteli kavereineen myös ihmelaitetta, jonkinlaista veden kide- tai atomirakenteen tai sen muistin tjms. muunninta. Kraanaan yhdistettävän laitteen hinta oli 150 euroa ja ison kerrostalon vesisäiliöön heitettävän rajumman laitteen 800 euroa. En kehdannut kysyä, oliko kauppa käynyt. Varmasti oli (pääkuvassa nuo metallivarvut. Muovisiakin oli myytävänä)

                              Tajunnan laajentumisen etsimistä Hengen ja tiedon messuilla.

Taikavarvut eivät ole suinkaan mitään mennyttä teknologiaa vesiasioissa. Vaikka monet nyt naureskelevatkin taikavarpua kävelyttäviä kaivonkatsojia, niin kummia kuuluu nyt Iso-Britanniasta. Tekniikka & Talous -lehden jutun mukaan briteissä moni vesiyhtiö on myöntänyt käyttävänsä taikavarpuja etsiessään putkistovuotoja. The Guardian -lehti oli siellä julkaissut jutun asiasta, kun eräs tiedebloggaaja oli kuullut vanhemmiltaan vesilaitoksen työntekijän etsineen vesiputken sijaintia näiden pihalla. Hän selvitteli asiaa enemmänkin ja niin vain ilmeni, että peräti kymmenen kahdestatoista vesiyhtiöstä luottaa wanhoihin konsteihin. ”Olemme huomanneet, että jotkut vanhemmat metodit ovat yhtä tehokkaita kuin modernit. Käytämme työssämme myös lennokkeja ja satelliitteja”, kertoi eräs yhtiö. Näin oikein. Eikä ollut kuulemma ainoa, joka näin ilmoitti.

Eipä maailma ole paljon kummemmaksi muuttunut. Tai sitten on –  hullumpaan sikäli, että elämme vuotta 2017, jolloin ihmiskunnan tietous maailmasta, universumista ja kvanttitasostakin on jo aivan eri tasolla kuin vaikkapa vain viisikymmentä vuotta sitten, niin edelleenkin on litteään maahan uskovia. Siis aivan oikeasti – pannukakkumaahan uskovia. Ja paljon. Näitä löytyy räppäreistä korismiljonääreihin. Jopa meillä Suomessa näitä on. Facebookista löytyy ryhmä nimeltä ” Litteä Maanpiiri - Flat Earth Finland”. Siellä on keskenään pyöreää maapallo -salaliittoa naureskelemassa melkomoinen poppoo. Yksi flat earth höyrypää on Mike Hughes, jonka mukaan maa on litteä laatta, jota ympäröi valtava jääseinä. Hän aikoo nyt lauantaina todistaa tämän sinkoamalla itsensä romuraudasta kotonaan kyhäämällään raketilla 500 metrin korkeuteen. Mitä hän sieltä sitten havaitsee tai mitä tempullaan todistaa, ei ole selvinnyt. Tai se, miksei hän osta lentolippua koneeseen, jolla pääsisi peräti 10 kilometriin. No ei - äskeinen oli humpuukia. Mike Huhges on tekeytynyt litteän maan tutkijaksi joko kieli poskessa tai saadakseen rahaa pelle peloton -hommiinsa. Iltasanomien jutussa hänet otettiin todesta, mutta Flat Earth Finland -ryhmässä varoiteltiin, että Mike EI OLE OIKEA litteän maan tutkija.

                                           Tässä on ihan oikea flättäri (youtube)

 Mutta meillä voi vielä nähdä YLE:n ohjelmassa vakavasti puhuttavan yksisarvisista. Tai tosissaan tehdyn dokumentin vainajien kanssa puhujasta. Meillä on vielä edelleen mielikuvitusolentoon uskovia henkilöitä poliitikkoina, jopa pääministerinä. Meillä pääsee presidenttiehdokkaaksikin henkilö, joka kiistää evoluution ja pitää maailmaa 6000 vuotta sitten luotuna. Meillä on keskuudessamme henkilöitä, joiden mielestä Trump on Jumalan lähettämä rukousvastaus ja Messias. Meillä on korkeasti koulutettuja, jopa lääkäreitä, jotka uskovat homeopatiaan ja vyöhyketerapiaan. Meillä on Virolaisen kaksoset, Harri ja Ilkka, molemmat nelinkertaisia maistereita ja kauppatieteen tohtoreita, jotka profetoivat parapsykologiasta, valoenergiasta, antavat energiahoitoja ja uskovat avaruusolentoihin ja menninkäisiin. Valoenergia on siis juttu sellainen, että pitkälle edistyneet gurut eivät ole tarvinneet vuosikausiin mitään ruokaa, kun he saavat kaiken tarvitsemansa valosta. Harrin olen nähnyt kyllä ruokakaupassa. Mutta hän ei liene tarpeeksi valaistunut vielä.

Niin, että mikseipä sitten Englannissa vesiyhtiöt etsisi vesiputkiaan taikavarvuilla. Tiettävästi Suomessa ei vesilaitokset ole enää (vaiko vielä?) turvautuneet taikavarputeknologiaan. Uskon ja luotan vahvasti siihen, että vesilaitoksen miehet kulkevat kartat, prismat ja nykyteknologiaa edustavat mittalaitteet mukanaan etsiessään vesiputkia. Jos joku muuta kertoo, tarkistan ensin, ettei ole 1. päivä huhtikuuta.
              Roswelliin putosi ufo ja sen kuskit ovat siellä jossain säilöttyinä USA:n hallituksen salaamina.
 
Hengen ja tiedon messuilla käydessäni koin olleeni epämukavuusalueellani ja lievästi pingottunut. Minulla ei ole juuri mielikuvitusta. Olen niin fiksoitunut ja alistunut tavallisuuteen, arjen tylsyyteen ja asioiden sekä tapahtumien luonnolliseen järjestykseen ja selityksellisyyteen, etten juuri pelkää pimeässä tai oikein muutakaan sellaista. Pelkoni liittyvät aivan konkreettisiin seikkoihin. Mutta en ole täysin levollinen kohdatessani henkilön, jolla on uskomus tuonpuoleisuuksista, näkymättämistä olennoista, kristallista säteilevistä energioista, Roswellin pudonneeseen ufoon ja sen kuskeihin, tähtien asukeista ja muusta esoteerisuudesta. Salaliittoteoriat ovat niin ikään samaa osastoa minulle. Lakkasin uskomasta niihin kai suunnilleen parikymppisenä. Minulla ei ole korkeata tutkintoa, enkä ole erityisen viisas tai älykäs, mutta silti olen skeptinen ja uskomattomiin asioihin uskomaton. Minulta puuttuu kyky uskoa muuhun kuin siihen, mikä on selvästi todistettavissa.


                                (ja lopuksi keventävä luvatta lainattu Jarlan Fingerpori)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti