maanantai 11. helmikuuta 2019

Suojellut sysimustat likaisuudet. Äärimmäistä pahuutta



Alfred Hitchcock totesi kerran haastattelussa, että hän ei pelkää mitään, paitsi silloin kuin hän näkee papin kumartuneena lapsen puoleen. Kuinka oikeassa hän olikaan. Katolinen kirkko on joutunut kirjaimellisesti housut nilkoissa kiinni niin monta kertaa lasten hyväksikäytöstä, että ei välttyä siltä, että aina kun katolisesta kirkosta puhutaan, tulee mieleen pappien likaiset puuhat ja niiden peittely. Nyt vähän aikaa sitten tuli ilmi se, että katoliset papit ja piispat ovat käyttäneet nunnia seksiorjinaan. Monet näistä ovat sitten päätyneet synneistä suurimpaan eli aborttiin. Ja samaan aikaan raiskannut pappi on voinut saarnata abortista, suuresta synnistä. Paavi Franciscus joutui nöyrtymään ja tunnustamaan asian viikko sitten. Paavi ilmoitti samalla olevansa sitoutunut lopettamaan nunnien hyväksikäytöt. No eipä. Samalla tavoin hän jo jokunen vuosi sitoutui lopettamaan lasten hyväksikäytöt. Vielä mitä, todennäköisesti sadat tai tuhannet katoliset papit ja opettajat ovat ylempiensä suojeltavina edelleen. Ja vuosikausia on tullut esille Yhdysvaltain katolisen kirkon pappien puuhasteluista. Pennsylvaniassa hommat jatkuivat vuosikymmeniä ja ainakin 300 pappia on epäilty. Uhrien määrää kukaan ei tiedä.

Nyt vastikään tuli julki Yhdysvaltain baptistikirkon laaja lasten hyväksikäyttö. Uhreja epäillyissä tapauksissa ainakin 700. Nuorimmat 3-vuotiaita. Texasilaisten lehtien tekemien selvitysten mukaan 400 eteläisen baptistikirkon työntekijää on epäilty erilaisista seksuaalirikoksista ja väärinkäytöksistä viimeisten 20 vuoden aikana. Baptistikirkko on USA:n toiseksi suurin uskonyhteisö. Katolinen kirkko on suurempi. Mutta baptistejakin on siellä 50 miljoonaa. Voi vain kuvitella sitä ikuisiksi ajoiksi selvittämättömien likaisuuksien määrää.

Baptistikirkon johto ei korviaan lotkauttanut uhrien valituksille, vaan salasi ne julkisuudelta. Suojeli tekijöitä. Aivan kuin katolisessa kirkossa. Paavin asettama lastensuojelukomitea ehdotti oikeusistuimen perustamista pedaripappeja suojeleville piispoille. Franciscus hyväksyi tämän vuonna 2015, mutta kardinaalit pistivät niin kovasti hanttiin, että jäi perustamatta. Vuonna 2016 paavi allekirjoitti lain, jolla näitä piispoja voisi syyttää. Mitään ei ole vain tapahtunut.

Paavi Franciscus on ollut paavina jo kuusi vuotta. Hän lupasi jo vuosia sitten kitkeä kirkostaan tämän iljettävyyden. Mutta siis eipä paljon ole tapahtunut. Viime vuonna uutisia katolisen kirkon pappien sysimustista teoista ja kirkon johtajien tolkuttomuuksista tuli tolkuttomasti. Uutiset puhukoot puolestaan, vain esimerkiksi:

IS 3.7. - Arkkipiispa peitteli pedofiilipapin tekoja 70-luvulla eikä ole katunut. Seksuaalista hyväksikäyttöä peitellyt saattaa suorittaa rangaistuksen kotiarestissa. Australiassa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kirkon piirissä peitellyt arkkipiispa saattaa suorittaa rangaistuksensa kotiarestissa. Yksi maan katolisen kirkon johtohahmoista tuomittiin tiistaina 12 kuukauden vankeusrangaistukseen. 67-vuotiaalla Adelaiden arkkipiispa Philip Wilsonilla on mahdollisuus ehdonalaiseen puolen vuoden jälkeen.

IS 31.7. Italialaispappi yllätettiin alastomana autosta 10-vuotiaan tytön kanssa - syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä, väitti luulleensa uhria vanhemmaksi. Pappi itse 70 vee.

Yle 27.8. - Vatikaanin entinen Yhdysvaltain-lähettiläs väittää paavin ummistaneen silmänsä hyväksikäyttösyytöksiltä. Paavi Franciscus on kieltäytynyt kommentoimasta tietoja, joiden mukaan hän oli ummistanut silmänsä yhdysvaltalaiskardinaali Theodore McCarrickia vastaan esitetyiltä hyväksikäyttösyytöksiltä.

IS 13.9. Yli 3600 lasta on joutunut katolisten pappien hyväksikäyttämiksi Saksassa toisen maailmansodan jälkeen, kertoo Saksan piispainkokouksen määräämä tutkimus. Todisteita tuhottiin ja väärennettiin.
Tutkimuksen mukaan vuosina 1946–2014 lapsia hyväksikäyttäneitä pappeja oli kaikkiaan 1670 ja uhreja 3677.

Yle 1.10. - Katolisen pedofiilipapin uhri Shaun Dougherty Ylen haastattelussa: "Pappi raiskasi minut suihkussa 13-vuotiaana".

Elokuussa 2018 USA:ssa julkaistiin 884-sivuinen raportti katolisessa kirkossa tapahtuneista lasten raiskauksista. Tietoja koottiin kuuden eri hiippakunnan alueella Pennsylvaniassa. Raportti nimesi 300 pedofiilipappia, joiden uhreiksi joutui yli tuhat lasta. Kuvaavaa pappien toiminnan kylmäävyydestä on raportissa mukana oleva erään piispan kirje tytön raiskanneelle papille. ”Tämä on hyvin vaikeaa aikaa elämässäsi, ja ymmärrän, miten poissa tolaltasi olet. Minäkin jaan surusi”.

Australian katolinen kirkko linjasi taannoin, että pappien ei tarvitse ilmoittaa lasten hyväksikäytöstä poliisille, jos kuulevat siitä rippituolissa. Kirkko perusteli päätöstä luottamuksellisuudella. Ripittäytymisen tulee pysyä luottamuksellisena. Sillä niin merkitystä, mitä on tehty, se ei papin kuulemana enää kuulu maalliselle oikeudelle, vaan Jumalan tuomiovaltaan. Ilmeisesti. Mutta kun kirkko näin linjasi, sen johtajisto kuitenkin vannoi, ettei ”synkkää menneisyyttä toisteta”.

Mutta maito on jo kaatunut ja sitä katolisen kirkon on pakko surra. Maine ei juuri pahemmin enää voisi mennä. Irlannissa on jo krooninen pappispula. Kirkko, joka on likaisten juttujen ja skandaalien leimaama, ei houkuta. Viime vuonna Irlannissa oli 500 pappia vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Sinänsä hyvä suuntaus kyllä.

Irlannin pääministeri suomi paavia tämän vieraillessa siitä, ettei sanat vastaa tekoja. Sana muuttui lihaksi, messuavat papit pyhätöissään, mutta heidän sanansa eivät ole muuttuneet teoiksi. Irlannin kirkon johtajat suojelivat vuosikymmenien ajan satoja lasten kanssa puuhastelleita pappeja. Lisäksi maassa on toiminut myös nuoria naisia pakkotyöhön alistaneita Madeleine-pesuloita, "langenneiden" naimattomien äitien ja vauvojen keskuksia, on tehty laittomia adoptioita ja paljastunut katolisen lastenkodin jäljiltä salattu lasten hautausmaa. Kauheita juttuja, mutta normihommia katoliselle kirkolle - kaikki nämä on tehty kirkon johdon tiedossa ja suojeluksessa.

Yle uutisoi 26.8., että Paavi Franciscus anoi Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa. Syyskuussa paavi syytti saatanaa kirkkonsa ongelmista ja kehotti maailman uskovia rukoilemaan arkkienkeli Mikaelia apuun taistelussa vanhaa vihtahousua vastaan. ”Kirkko on pelastettava paholaisen, suuren syyttäjän, hyökkäyksiltä. Samaan aikaan kirkon on enemmän kuin koskaan tiedostettava oma syyllisyytensä, virheensä sekä hyväksikäytöt, joita tehdään ja on tehty.” Näin paavi viestissään. Uhriutuminen on nähtävästi katolisistakin hyvä puolustuskeino. Muuten, ainoa tietämäni tunnetut katolilainen, joka ei juuri ole näistä puhunut, on ulkoministeri Timo Soini. Häntä on huolettanut vain naispappeus ja abortti.

(jatkuu...)


1 kommentti:

  1. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
    Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
    *Jos haluat tulla raskaaksi.
    *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
    *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
    *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
    *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
    *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
    Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

    VastaaPoista